Κρούσμα δολιοφθοράς στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας με χρήση εκρηκτικών!

Must Read

Κρούσμα δολιοφθοράς στον αγωγό υδροδότησης της Αίγινας, με διάρρηξη της προστασίας του από χρήση εκρηκτικών και μικρής έκτασης διαρροή νερού στην θάλασσα, χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η γενικότερη λειτουργία του, διαπιστώθηκε σε αυτοψία που έκανε η ανάδοχος εταιρία, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα στις 20 Ιουλίου εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ενημερώθηκε προφορικώς από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας ότι έγινε αποδέκτης καταγγελίας για πιθανή χρήση εκρηκτικού μηχανισμού σε θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται τμήμα του ποντισμένου υποθαλάσσιου αγωγού.

Την επομένη (χθες Πέμπτη) η εταιρεία απέστειλε εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με εξοπλισμό και υποβρύχιο όχημα για τη διερεύνηση της κατάστασης ενώ σχετική έρευνα ξεκίνησε και το Λιμεναρχείο.

Το συμβάν εντοπίστηκε σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή του Περάνι Σαλαμίνας και σε βάθος 14 μέτρων, σημείο στο οποίο η προστασία του αγωγού είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στη συγκεκριμένη θέση ο προστατευτικός κλοιός αποτελείται από λιθοστρώματα με το κέντρο της έκρηξης να εντοπίζεται μεταξύ δύο γειτονικών κατασκευών όπου ανευρέθη υπόλειμμα υλικού, που εικάζεται ότι είναι καλώδιο πυροδότησης (φυτίλι).

Με αφορμή το περιστατικό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επεσήμανε σχετικά: «Καταδικάζουμε κάθε παράνομη ενέργεια που βάζει εμπόδια σε αυτό το οραματικό έργο για τους πολίτες της Αίγινας, με στόχο την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων. Όσο και αν κάποιοι εμμένουν στο δρόμο της ανομίας, εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This