Ανατροπή στην υπόθεση Λιγνάδη – Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών: «Δεν υπήρχε σωστή κρίση»

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για 3 βιασμούς και μεγαλύτερη ποινή - Παραμένει ελεύθερος

Must Read

Αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες βιασμού θα είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης στο Εφετείο, ενώ δεν αποκλείεται οι ποινές που θα του επιβληθούν, να είναι μεγαλύτερες από εκείνες που του επιβλήθηκαν πρωτόδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας άσκησε έφεση στα δύο σκέλη της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η εισαγγελέας Εφετών, Βασιλική Χαλβά, στην οποία ανατέθηκε η μελέτη της πρωτόδικης απόφασης για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, προχώρησε στην άσκηση της έφεσης, έχοντας κρίνει ότι δεν υπήρξε ορθή κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου σε δύο περιπτώσεις. Η εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες κρίνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία και τις καταθέσεις των μαρτύρων, αλλά και του ίδιου του μηνυτή, ο βιασμός για τον οποίο αθωώθηκε ο Λιγνάδης, έχει τελεστεί.

Παράλληλα, η εισαγγελέας προχώρησε σε άσκηση έφεσης και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Λιγνάδη, για τους δύο βιασμούς για τους οποίους καταδικάστηκε. Η εισαγγελέας θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δύο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Παραμένει ελεύθερος

Σημειώνεται, ότι παρά την έφεση της Εισαγγελίας Εφετών ο καταδικασμένος σε 12ετή κάθειρξη Δημήτρης Λιγνάδης, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς η έφεση δεν αφορά την αναστολή που του χορηγήθηκε μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο.

Η Εισαγγελία Εφετών ζήτησε τα πρακτικά της δίκης

Υπενθυμίζεται ότι μετά από την αποφυλάκιση του καταδικασμένου ηθοποιού που προκάλεσε κύμα οργισμένων αντιδράσεων στην κοινωνία και στον καλλιτεχνικό χώρο, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης. Μάλιστα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει την αναφορά του, στην οποία περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This