Ημέρα μνήμης για την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι – Μνημόσυνο για τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς

Με μαύρες μπλούζες που έγραφαν «Κόκκινο Λιμανάκι 23.07.2018» και με το σύνθημα «δεν ξεχνώ», κάτοικοι της περιοχής θυμήθηκαν τους ανθρώπους τους που χάθηκαν με τόσο φρικτό τρόπο

Must Read

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 23 Ιουλίου, από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι, με την φονική πυρκαγιά που στέρησε την ζωή σε 102 αθώους πολίτες, με τους συγγενείς τους να ζητούν την απονομή Δικαιοσύνης.

Στο κάλεσμά τους για τις εκδηλώσεις μνήμης τις οποίες διοργανώνουν σήμερα, τονίζουν: «δυνητικά, όλοι είμαστε υποψήφια θύματα μιας καταστροφής, εφόσον οι μηχανισμοί του κράτους δεν μας προστατεύουν, όπως είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα και τους νόμους».

Συγγενείς των θυμάτων αλλά και κάτοικοι της περιοχής τίμησαν νωρίτερα τη μνήμη των θυμάτων στο ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίων Θωμά και Πορφυρίου.

Στο Κόκκινο Λιμανάκι βρέθηκαν άνθρωποι οι οποίοι το 2018 γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από την πύρινη λαίλαπα. Φορώντας μαύρες μπλούζες που έγραφαν «Κόκκινο Λιμανάκι 23.07.2018» και με το σύνθημα «δεν ξεχνώ» τίμησαν τους φίλους, τους συγγενείς και τους γνωστούς τους που χάθηκαν με τόσο φρικτό τρόπο.

«Είναι μια ημέρα μνήμης και βέβαια είναι μια ημέρα προσήλωσης στο να μπορέσουν εκείνοι που προσπαθούν για την κοινωνία να τους βοηθούμε και να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Ευχόμαστε ποτέ να μην συμβεί κάτι παρόμοιο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

https://www.youtube.com/watch?v=5Fhun9_dW6E&feature=emb_logo

Δηλώσεις έκανε και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς: «Είναι μια ημέρα μνήμης που δεν ξεχνάμε τίποτα. Δεν ξεχνάμε ούτε αυτούς που έφυγαν ούτε τις υποσχέσεις. Ξαναφτιάχνουμε την περιοχή με πολεοδομικούς και περιβαλλοντολογικούς κανόνες έχοντας στη μνήμη μας ότι δεν πρέπει αυτά να ξανασυμβούν».

https://www.youtube.com/watch?v=HRwTEIMjD04

Εκδηλώσεις μνήμης

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 18:30, στο Μνημείο των Θυμάτων, που βρίσκεται στον Νέο Βουτζά.

Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, Κύριλλο, ενώ θα ακολουθήσει προσκλητήριο νεκρών, ενός λεπτού σιγή κατά κατάθεση λουλουδιών και στεφάνων. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Γιώργος Στρατάκης με το βιολί του.

Από το Μνημείο των Θυμάτων οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση μνήμης θα περπατήσουν στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο, στο Μάτι, όπου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στις 19:30.

Στις εκδηλώσεις καλούν εκπρόσωποι συγγενών θυμάτων, εγκαυματιών και φορέων από το Νέο Βουτζά, τον Προβάλινθο, το Μάτι, την Αμπελούπολη και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα ισχύσουν από 19:00 ως τις 22:00 του Σαββάτου κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, η Λεωφόρος Ποσειδώνος και η οδός Κύπρου θα παραμείνουν κλειστές, από την διασταύρωσή τους με την οδό Νικηταρά, μέχρι και την οδό Ίριδος. Τα αυτοκίνητα θα μπορούν να σταθμεύσουν στους δρόμους από τη Λεωφόρο Μαραθώνος έως την οδό Κύπρου και στο «ΝΑΤ», όπως φαίνεται στο ακόλουθο διάγραμμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This