Νέα μάχη με τις φλόγες σε Ηράκλειο Κρήτης και Ηλεία – Απειλούνται σοβαρά κατοικίες στα Κρέστενα

Ξεκίνησαν οι προληπτικές εκκενώσεις κατοικιών και παιδικών κατασκηνώσεων

Must Read

Τεράστιες διαστάσεις φαίνεται να έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Ηλεία, με πληροφορίες του patrisnews.gr να αναφέρουν πως πλέον κινείται ανεξέλεγκτη προς Φρίξα, ενώ στο χωριό Σκιλλουντία οι φλόγες έχουν μπει στα πρώτα σπίτια.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο συναγερμός δεν σταματά να «χτυπά» στα κεντρικά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς φωτιές ξεσπούν διαρκώς σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενόσω τα μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Έβρο και Λέσβο συνεχίζουν ακάθεκτα το καταστροφικό τους έργο.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Ηλεία εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην κωμόπολη Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και κατά τις 5 μ.μ. άρχισε να πλησιάζει απειλητικά προς τα Κρέστενα.

Μάλιστα, όπως μπορούμε να δούμε και στα βίντεο που ακολουθούν, οι φλόγες φαίνεται να απειλούν σοβαρά κατοικημένη περιοχή:

Στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για  απομάκρυνση των κατοίκων από τα βόρεια σπίτια των Κρεστένων προς το κέντρο του χωριού, καθώς ο άνεμος είναι δυτικός, με την πυρκαγιά να κινείται ανατολικά. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 43 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και άλλα τόσα ελικόπτερα Erickson. Σχετικές πληροφορίες, εξάλλου, αναφέρουν πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προληπτική εκκένωση του οικισμού Γρύλλος και των παιδικών κατασκηνώσεων της Φρίξας, καθώς από τις φλόγες απειλούνται τα πρώτα σπίτια της περιοχής, καθώς και ένα διυλιστήριο.




Όπως αναφέρει δε το newsit.gr, ο δήμαρχος Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούχος, τόνισε πως έχει ζητηθεί από τους κατοίκους στα Κρέστενα να απομακρυνθούν, καθώς η κατάσταση έχει «ξεφύγει» και υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος για την υγεία τους. Ως εκ τούτου, κάποιοι άρχισαν ήδη να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, την ώρα που ολόκληρη περιοχή έχει καλυφθεί από ένα πυκνό μαύρο σύννεφο καπνού. Μάλιστα, ήδη πυροσβέστες έχουν προχωρήσει σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας στα Κρέστενα, στην Αρχαία Ολυμπία, στη Ζαχάρω και το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου. Μάλιστα, στο Κ.Υ. Κρεστένων προσήλθε με αναπνευστικά προβλήματα πολίτης το σπίτι του οποίου υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά, η κατάσταση της υγείας του, ωστόσο, δεν εμπνέει ανησυχία.




Φωτιά και σε χορτολιβαδική έκταση

Εδώ και λίγη ώρα, εξάλλου, νέα μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Δήμο Φαστού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, στην Κρήτη, για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μοιρών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με οχήματα και υδροφόρες, αλλά και δύο εναέρια μέσα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού, με το έργο της κατάσβεσης να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όσον αφορά δε την αναζωπύρωση που σημειώθηκε στον Έβρο, νότια από το χωριό Δαδιά, πριν την αντιπυρική ζώνη, αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και το χωριό δεν κινδυνεύει πλέον.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This