Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 59χρονος για την φρικτή δολοφονία της μητέρας του στην Θεσσαλονίκη!

Ο καθ'ομολογίαν δολοφόνος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για το έγκλημα, τονίζοντας ότι φρόντιζε επί πέντε χρόνια την μητέρα του και δεν άντεχε άλλο

Must Read

Στον 7ο ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 59χρονος που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 84χρονης μητέρας του, χθες το πρωί, στο σπίτι όπου διέμεναν, στο Ξηροχώρι Χαλκηδόνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Προηγουμένως, ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, σωματική βλάβη εναντίον αδύναμων ατόμων και ενδοοικογενειακή βία. Οι δύο τελευταίες πράξεις αφορούν περιστατικά που συνέβησαν σε παρελθόντα χρόνο με θύμα την κατάκοιτη και τυφλή μητέρα του, όπως προέκυψαν από καταθέσεις που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης, με ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από αλκοόλ, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση. Κατά πληροφορίες, ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για το έγκλημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι φρόντιζε επί πέντε χρόνια την μητέρα του και πως δεν άντεχε άλλο.

Σοκαριστικά τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα η 84χρονη έφερε θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, όπως επίσης στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα, αλλά και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία περιοχή. Τα περισσότερα χτυπήματα φαίνεται πως έγιναν με τα χέρια, ενώ βρέθηκε και τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα σπασμένο μπουκάλι. Ο 59χρονος Ανέστης στο τέλος φέρεται να έπνιξε την μητέρα του.

Και αυτό γιατό ο τραγικός θάνατος της οφείλεται σε στραγγαλισμό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδη λίγη ώρα μετά την πραγματοποίηση της νεκροψίας – νεκροτομής στην σορό της. Όπως αναφέρει η ιατροδικαστής, ο 59χρονος γιος της και καθ’ ομολογίαν δράστης μεταξύ άλλων την είχε τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι με γυάλινο μπουκάλι.

«Το τραύμα που έχει στο κεφάλι είναι συμβατό με χτύπημα από σπασμένο μπουκάλι. Τα περισσότερα τραύματα είναι στο κεφάλι, καθώς έχει πολλές κακώσεις στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο θώρακα και διάσπαρτες στα άκρα. Ο θάνατος της απ’ ότι φαίνεται οφείλεται σε στραγγαλισμό, καθώς φέρει κακώσεις στην περιοχής τέτοιες που συνάδουν με στραγγαλισμό. Μιλάμε για ένα γρήγορο θάνατο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή η δυσκολία στην κίνηση της γυναίκας οφείλονταν στο γεγονός πως είχε σημαντική απώλεια όρασης. «Η 84χρονη δεν ήταν κατάκοιτη, κινούνταν κανονικά απλά, η δυσκολία της κίνησης της οφείλονταν στο γεγονός πως δεν έβλεπε καλά. Έβλεπε θολά αυτό ήταν το πρόβλημα της», επισημαίνει.

Το ιστορικό ψυχικής ασθένειας και η εξάρτηση από το αλκοόλ

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας, καθώς και στο παρελθόν τους είχε επισκεφτεί αρκετές φορές γιατί ο 59χρονος είχε δημιουργήσει διάφορα επεισόδια τόσο με τους γείτονες όσο και με τον αδελφό του.

Ο 59χρονος Ανέστης, με ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από αλκοόλ, έμενε σε μονοκατοικία στην περιοχή του Ξηροχωρίου, μαζί με την 84χρονη μητέρα του, η οποία αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης.

Ο δράστης είναι πατέρας τριών παιδιών, τα οποία όμως είναι μεγάλα και φαίνεται να μην έχουν σχέση μαζί του. Η πρώην σύζυγός του, τον εγκατέλειψε πριν από σχεδόν 20 χρόνια και έφυγε.

Τα αδέρφια ήταν ρακοσυλλέκτες. Οι καυγάδες ήταν συνεχείς και γι’ αυτό πήγαινε συχνά στο σπίτι τους κοινωνική λειτουργός, η οποία όμως είχε μαλώσει με τον Ανέστη και τελικά σταμάτησε να πηγαίνει. Ήταν εκείνη που είχε αποφασίσει, πριν από μερικά χρόνια, πως ο 59χρονος έπρεπε να μπει σε ψυχιατρείο, όπως και έγινε. Αλλά τον κράτησαν 2-3 μήνες και μετά τον έδιωξαν.

Αποκαλυπτικές οι μαρτυρίες

Ο αδερφός του δράστη και γιος της άτυχης ηλικιωμένης περιέγραψε την κατάσταση της οικογένειας. «Μάλωνε με τον κόσμο και ξεσπούσε σε εμένα. Έπινε τα ούζα και ερχόνταν εδώ στο σπίτι και με χτυπούσε με ξύλα και μετά σκότωσε την γριά. Η μάνα μου ήταν τυφλή και πλέον δεν μπορούσε να σηκωθεί. Ήταν κατάκοιτη. Μας μαγείρευε παλιά. Ο αδερφός μου όλη μέρα έκανε βόλτες με το τρακτέρ, πείραζε τον κόσμο και τον απειλούσε λέγοντας “θα τους βάλω φωτιά να τους κάψω”», είπε.

Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής ο δράστης είχε νοσηλευτεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Σταυρούπολης, είχε επιθετική συμπεριφορά και ήταν θέμα χρόνου να κάνει κάτι κακό. «Ο άνθρωπος αυτός είχε χρόνια θέματα με το αλκοόλ. Ήταν μέθυσος και δημιουργούσε πολλά επεισόδια. Μάλωνε συνέχεια με τον αδελφό του και με τους γείτονες. Η αστυνομία μετά από καταγγελίες τους είχε επισκεφτεί πολλές φορές αλλά ποτέ δεν γινόταν τίποτα» αναφέρει και προσθέτει:

«Αυτός ζούσε με την μάνα του στο ένα σπίτι και σ ένα άλλο μικρότερο στο ίδιο οικόπεδο ο αδελφός του. Είχε νοσηλευτεί και στην Σταυρούπολη, αλλά δεν πρέπει να του έδωσαν χαρτί για ψυχιατρική ασθένεια, αλλά για αλκοολισμό. Δεν δούλευε ούτε αυτός ούτε η οικογένεια του, ρακοσυλλέκτες ήταν όλοι. Ο αδελφός του βρήκε την γυναίκα νεκρή. Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή ο Ανέστης θα έκανε κάποιο κακό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Ιάκωβος Τσινασλανίδης τόνισε: «Ο άνθρωπος ήταν αλκοολικός και κυκλοφορούσε όπως να ’ναι. Όταν έπινε ειδικά έκανε διάφορες “τρέλες”. Η γειτονιά εκεί μου έκανε γι’ αυτόν υπερβολικά παράπονα. Τους έβριζε όλους. Έβγαινε με το τρακτέρ στον δρόμο και απειλούσε ότι θα τους πατήσει. Προχθές το βράδυ οι γείτονες μού είπαν ότι όλη τη νύχτα τα δύο αδέρφια μάλωναν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, ο Ανέστης όταν χώρισε με την γυναίκα του, είχε πάει στην οικογένειά της να ζητήσει το λόγο που τον άφησε και εκεί τα πράγματα είχαν «ξεφύγει». «Του έσπασαν το κεφάλι, είχε νοσηλευτεί» είπε ο Ιάκωβος Τσινασλανίδης, επισημαίνοντας μάλιστα πως είχε απευθυνθεί και σε τηλεοπτική εκπομπή για το χωρισμό του!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This