Ενημέρωση Πυροσβεστικής: 33 δασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο – Οι συλλήψεις για εμπρησμό

Must Read

Σε ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση των πυρκαγιών προχώρησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, κάνοντας γνωστό πως την τελευταία εβδομάδα εκδηλώθηκαν 1.185 πυρκαγιές εκ των οποίων 345 δασικές και 840 αστικές, ενώ 33 δασικές φωτιές εκδηλώθηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Το μεγαλύτερο μέρος της αναζωπύρωσης στη Λέσβο έχει οριοθετηθεί ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι ενεργό το βόρειο μέτωπο σε δύσβατη περιοχή. Όπως είπε λόγω των ισχυρών ριπών ανέμου το μεσημέρι υπήρξε νέο μέτωπο προς το χωριό Βρίσα οπότε και στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση μέσω 112 για προληπτική απομάκρυνση πολιτών.

Σχετικά με τη φωτιά στη Δαδιά ο κ. Αρτοποιός είπε ότι υπάρχει καλή εικόνα στο νότιο και νοτιοδυτικό μέτωπο, ενώ τα υπόλοιπα σημεία της πυρκαγιάς είναι οριοθετημένα από χθες. Υπάρχουν μόνο διάσπαρτες μικροεστίες τα λεγόμενα καντηλάκια, όπου επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, στην μάχη έχουν ριχτεί 320 πυροσβέστες, 13 πεζοπόρα τμήματα, 75 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και έντεκα ελικόπτερα. Επίσης δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Τσακατούρα, στα Γρεβενά όπου επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Ακόμα έκανε γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από τις 22 Ιουλίου συνελήφθησαν από πυροσβεστικούς ανακριτικούς υπαλλήλους εννέα άτομα για εμπρησμό είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια.



Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This