Τραγωδία στα Σπάτα: Τοξικολογικές και άρση απορρήτου του κινητού του 22χρονου ζητά ο εισαγγελέας

Πιστεύει ότι θα βοηθήσουν στο να δοθούν απαντήσεις γύρω από τις συνθήκες του φρικιαστικού δυστυχήματος

Must Read

Απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με τον φρικιαστικό θάνατο του 22χρονου Βρετανού Τζακ Φέντον από έλικα ελικοπτέρου στα Σπάτα αναζητά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ιωακείμ Κασωτάκης, πιστεύοντας πως κάποιες -αν όχι όλες- από αυτές μπορούν να δοθούν μέσω των τοξικολογικών εξετάσεων του άτυχου νεαρού τουρίστα, αλλά και της άρσης απορρήτου στο κινητό του.

Πρόκειται για τον εισαγγελέα που διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το μοιραίο δυστύχημα με το ελικόπτερο και άφησε ελεύθερους, χωρίς να τους ασκήσει ποινική δίωξη, τον πιλότο του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους που είχαν συλληφθεί αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό, καθώς, όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, είχαν την ευθύνη για την ασφάλεια των τεσσάρων επιβατών κατά την αποβίβασή τους από το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που ο κ. Κασωτάκης δεν άσκησε αμέσως ποινική δίωξη στους τρεις συλληφθέντες, ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχαν στη δικογραφία οι καταθέσεις των περίπου 10 αυτοπτών μαρτύρων που ανέμεναν νέες πτήσεις ελικοπτέρων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά ούτε και η έκθεση της ιατροδικαστή Χάιδως Σπηλιοπούλου, η οποία έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή. Ο εισαγγελέας ζήτησε, επίσης, το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων στο αίμα του 22χρονου Τζακ Φέντον, καθώς επίσης να γίνει άρση απορρήτου στο κινητό που λέγεται ότι κρατούσε, καθώς πλησίαζε απρόσεχτα στην ουρά του ελικοπτέρου.

Οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας

Ο εισαγγελέας αναμένει και το πόρισμα της έρευνας της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων για τα αίτια του τραγικού συμβάντος, ενώ αναζητείται και οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας που υπάρχει έξω από τον χώρο υποδοχής επιβατών των ελικοπτέρων, η οποία, πάντως, φέρεται να λειτουργεί «εποπτικά», χωρίς να αποθηκεύει εικόνα και ήχο.

Ο εισαγγελέας κ. Κασωτάκης ενημερώνεται για την πορεία της έρευνας, καθώς μόλις ολοκληρωθεί, θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από τον πιλότο του ελικοπτέρου και τους δύο τεχνικούς εδάφους, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παραβίασης νόμου για την ασφάλεια των πτήσεων, προκειμένου στη συνέχεια, να ασκήσει ποινικές διώξεις.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This