Σώθηκε από θαύμα εκκλησάκι στην «καρδια» της Δαδιάς!

Η μεγάλη φωτιά που κατέκαψε επί οκτώ ολόκληρες ημέρες το «προστατευόμενο» δάσος, άφησε άθικτο τον μικρό ναό...

Must Read

Μόνο σε ένα θαύμα θα μπορούσε να αποδοθεί το γεγονός ότι η μεγάλη φωτιά που κατέκαψε επί οκτώ ολόκληρες ημέρες, το προστατευμένο δάσος της Δαδιάς άφησε άθικτο το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της κατεστραμμένης έκτασης.

Την άθικτη εικόνα που έχει το εκκλησάκι παρουσίασε σε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα το evros-news.gr, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει χιλιάδες προβολές και σχόλια που κάνουν λόγο για παρέμβαση εξ ουρανού! Αυτό που έχει εντυπωσιάσει ακόμα και τους δεκάδες πυροσβέστες που επιχείρησαν στην περιοχή είναι το γεγονός ότι όλα τα δέντρα σε κοντινή απόσταση είναι καμένα καθώς έχουν παραδοθεί στο έλεος της πύρινης λαίλαπας, ωστόσο ο μικρός ναός δεν εμφανίζει απολύτως κανένα σημάδι που να μαρτυρά ότι μια πυρκαγιά πέρασε από το σημείο, καθώς δεν έχει μαυρίσει ούτε στο ελάχιστο σε κάποιο σημείο του!

Σύμφωνα με το focustonevro.gr, το εκκλησάκι χτίστηκε το 1993 από μια παρέα τεσσάρων νεαρών ατόμων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν 18 ετών, ως τάμα ύστερα από ένα παραλίγο ατύχημα που έγινε στο Σουφλί και λίγο έλειψε να τους στοιχίσει τη ζωή. Τα τέσσερα άτομα ήταν οι Λεωνίδας Τυρής, Ιωάννης Κουρούδης, Παναγιώτης Κυρανούδης και Σταμάτης Αποστολούμης. Μάλιστα, ο Παναγιώτης Κυρανούδης είναι σήμερα μοναχός στο Άγιον Ορος με το όνομα Κοσμάς, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ακόμα ένα άτομο από την παρέα των τεσσάρων.

Τεράστια οικολογική καταστροφή

Η φωτιά στη Δαδιά, η οποία ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου, προκάλεσε μια τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς έκανε στάχτη περισσότερα από 40.000 στρέμματα! Η φωτιά βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη υπό των έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες παραμένουν σε ετοιμότητα στην περιοχή. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην τιτάνια προσπάθεια διαχείρισης της έκτακτης αυτής κατάστασης ανάγκης και τόνισε πως είναι σημαντικό που δεν χάθηκε καμία ανθρώπινη ζωή, ούτε κάηκαν σπίτια.

Τέλος, επισήμανε πως πολλά δέντρα μπορεί να κάηκαν, το δάσος όμως δεν χάθηκε και υποστήριξε πως μέσα από τη συνεργασία των φορέων το δάσος θα αναβαθμιστεί και θα αποκατασταθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This