ΣΥΡΙΖΑ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς: «Νέο ρεκόρ αδιαφορίας και εμπαιγμού»

«Ερίζουν τα υπουργεία ποιος θα συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρήματα...»

Must Read

Για «ρεκόρ αδιαφορίας και εμπαιγμού γονιών, παιδιών, αλλά και δήμων και ιδιωτών που λειτουργούν Β/Ν σταθμούς» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη λειτουργία ή, μάλλον, τη διακοπή -από σήμερα- λειτουργίας των δημοτικών και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών, σημειώνοντας πως ακόμη κανείς δεν ξέρει πόσες δωρεάν θέσεις για παιδιά θα έχουν, προκαλώντας, έτσι, σοβαρά προβλήματα τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αναπλ. Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα για το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών» για τους παιδικούς σταθμούς, «ερίζουν τα υπουργεία ποιος θα συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρήματα. Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα δεν πήρε τα χρήματα που έπρεπε από το ΕΣΠΑ -γιατί τελείωσε και το καινούργιο αφορά μόνο τρία χρόνια- αλλά περιορισμένα χρήματα από το Child Guarantee, που αφορά παιδιά που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια».

Ψεύδονται

Και διευκρινίζει: «Το 2019 είχαμε δώσει 155.000 voucher -τα 105.000 αφορούσαν τους βρεφονηπιακούς. Ενώ είχαμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες έως τις 10 Ιουλίου- ξεκινώντας βεβαίως, δύο μήνες πριν. Στη ΝΔ που μόλις είχε γίνει κυβέρνηση αλληλοσυγχαίρονταν οι υπουργοί μεταξύ τους για το επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Από τότε το πρόγραμμα φθίνει. Πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΤΑ, έδωσαν 97.000 voucher και ψεύδονται ότι έδωσαν 120.000».

«Το 2015 βρήκαμε 79.000 voucher, ενώ είχαν πεταχτεί έξω οι άνεργες μητέρες. Το διορθώσαμε κι αυτό και βάλαμε 289 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 229 ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση είχε τελειώσει τα ΕΣΠΑ. Καλούμε την κυβέρνηση να ανοίξει αμέσως το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ –  ΚΔΑΠ ΑμεΑ και να πάρει όλα τα παιδιά που θα υποβάλουν αιτήσεις», καταλήγει η κυρία Φωτίου.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This