H ΡΑΣ ζητεί εξηγήσεις από τη Hellenic Train για το μπάχαλο με τα τρένα

Ούτε εξηγήσεις, ούτε λύσεις για τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις δρομολογίων

Must Read

Η Ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων αποφάσισε την κλήση σε ακρόαση της Hellenic Train εξαιτίας της ολιγωρίας που επέδειξε στο αίτημα παροχής πληροφοριών το οποίο διατύπωσε η Αρχή για τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις δρομολογίων στον προαστιακό σιδηρόδρομο Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, η Hellenic Train καλείται ενώπιον της Επιτροπής Ακρόασης της ΡΑΣ, καθώς δεν προχώρησε στην άμεση παροχή πληροφοριών και στοιχείων που αιτήθηκε η Αρχή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που ακυρώνονται ή καθυστερούν δρομολόγια, και παράλληλα να γνωστοποιήσει σχέδιο δράσης με το οποίο θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρομικού έργου.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με την κοινοποίηση σχετικού εγγράφου στις 21 Ιουλίου 2022, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι τα αιτήματα προς την εταιρία διατυπώνονται σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία η Μονάδα Ρύθμισης και Ελέγχου Σιδηροδρομικής Αγοράς της ΡΑΣ γίνεται αποδέκτης πλήθους παραπόνων επιβατών που αφορούν καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων, τα οποία μάλιστα τείνουν να πάρουν μόνιμο χαρακτήρα.

Ωστόσο, η Hellenic Train δεν ανταποκρίθηκε με οποιονδήποτε τρόπο στο έγγραφο αίτημα της Αρχής, καθώς δεν παρείχε καμία πληροφόρηση τόσο για τους λόγους καθυστέρησης και ακύρωσης των δρομολογίων όσο και για το σχέδιο δράσης βάσει του οποίου θα εξηγούσε πότε και πώς θα ομαλοποιηθεί το σιδηροδρομικό έργο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This