Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο στην Αθήνα, λόγω εργασιών για τη Γραμμή 4 του Μετρό

Οι ρυθμίσεις αφορούν στους δρόμους γύρω από τις κεντρικές οδούς Μουστοξύδη και Ευελπίδων και αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες

Must Read

Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά η ΕΛ.ΑΣ., ένεκα των εργασιών κατασκευής του σταθμού «ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ» της νέας Γραμμής 4 του Μετρό (Τμήμα Α’: Άλσος Βεΐκου – Γουδή), με την Αττικό Μετρό να ανακοινώνει πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες που αφορούν την εκτέλεση των εργασιών μετατοπίσεων των ιδιαίτερα σημαντικών δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) που διέρχονται από το ανοικτό όρυγμα του εν λόγω σταθμού (Μέση και Χαμηλή Τάση ΔΕΔΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ).

Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν στην περιοχή πέριξ του εργοταξίου, και, εκτός απροόπτου, ξεκινούν να ισχύουν από αύριο το πρωί, Τρίτη 9 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αττικό Μετρό, «κατά την εκπόνηση των μελετών των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην ελαχιστοποίηση της αναπόφευκτης όχλησης που θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή διατηρώντας κατά το δυνατό ανοιχτές οδούς και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την τροφοδοσία των καταστημάτων, φορτοεκφόρτωση οχημάτων, ελεγχόμενη στάθμευση, στάσεις ΟΑΣΑ – ΤΑΞΙ και την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων στην περιοχή κατά το διάστημα εφαρμογής τους».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει, αναφέροντας: «Προς ενημέρωση του κοινού, η υλοποίηση των προσωρινών Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων για την μετατόπιση δικτύων ΟΚΩ στη θέση του Έργου “ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ” θα λάβει χώρα σε επτά επάλληλες φάσεις, όπως αναφέρονται στη συνέχεια, με την φάση 1 να ξεκινάει την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, με συνολική εκτιμώμενη διάρκεια για το σύνολο και την ολοκλήρωση των εργασιών, τους περίπου τέσσερις μήνες.

Αναλυτικά:

  • Φάση 1: Κατά τη φάση αυτή γίνεται κατάληψη της δεξιάς λωρίδας της οδού Μουστοξύδη από την οδό Ευελπίδων μέχρι την οδό Μπούσγου, στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Λεωφ. Αλεξάνδρας για την πραγματοποίηση εργασιών μετατόπισης δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Μέσης Τάσης και δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων όσο και των δρομολογίων ΟΑΣΑ. Διάρκεια 3 εβδομάδες.
  • Φάση 2: Κατά τη φάση αυτή γίνεται κατάληψη της αριστερής λωρίδας (45 μέτρα) της οδού Μουστοξύδη πλησίον της συμβολής με την οδό Μπούσγου και δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων όσο και των δρομολογίων ΟΑΣΑ. Διάρκεια 1 εβδομάδα.
  • Φάση 3: Κατά τη φάση αυτή γίνεται κατάληψη της δεξιάς λωρίδας (50 μέτρα) της οδού Βαλτινών πλησίον της συμβολής με την οδό Μουστοξύδη, του ρεύματος κυκλοφορίας της οδού Μουστοξύδη με κατεύθυνση προς την οδό Ευελπίδων, από το ύψος της οδού Βαλτινών μέχρι και την οδό Ευελπίδων και της δεξιάς λωρίδας (45μέτρα) της οδού Ευελπίδων στη συμβολή με την οδό Μουστοξύδη στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Πολύγωνο. Κατά την εφαρμογή της συγκεκριμένης φάσης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η κίνηση των διερχόμενων οχημάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς επί της οδού Μουστοξύδη με κατεύθυνση την οδό Ευελπίδων διακόπτεται και εκτρέπεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της με κατεύθυνση την Λ. Αλεξάνδρας, το οποίο θα εξυπηρετεί πια και τις δύο κατευθύνσεις της οδού Μουστοξύδη, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. Κατά τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της συγκεκριμένης φάσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες μετατόπισης δικτύου Ύδρευσης ΕΥΔΑΠ. Διάρκεια 8 εβδομάδες.
  • Φάση 4: Κατά τη φάση αυτή γίνεται κατάληψη μέρους της δεξιάς λωρίδας (50 μέτρα) της οδού Ευελπίδων μεταξύ των οδών Χρ. Μάντικα και Παξών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό 28ης Οκτωβρίου και δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων όσο και των δρομολογίων ΟΑΣΑ. Διάρκεια 3 – 5 ημέρες.
  • Φάση 5: Κατά τη φάση αυτή γίνεται κατάληψη μέρους των αριστερών λωρίδων κυκλοφορίας (45 μέτρα) και στα δύο ρεύματα της οδού Ευελπίδων στη συμβολή με την οδό Μουστοξύδη και δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων όσο και των δρομολογίων ΟΑΣΑ. Διάρκεια 3 – 5 ημέρες.
  • Φάση 6: Κατά τη φάση αυτή γίνεται κατάληψη μέρους των δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της οδού Ευελπίδων μεταξύ των οδών Αργοστολίου και Χρ. Μάντικα στο ρεύμα κατεύθυνσης προς 28ης Οκτωβρίου και μεταξύ των οδών Μουστοξύδη και Χρ. Μάντικα στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Πολύγωνο και δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων όσο και των δρομολογίων ΟΑΣΑ. Διάρκεια 3 – 5 ημέρες.
  • Φάση 7: Κατά τη φάση αυτή γίνεται κατάληψη μέρους των αριστερών λωρίδων κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της οδού Ευελπίδων μεταξύ των οδών Αργοστολίου και Χρ. Μάντικα στο ρεύμα κατεύθυνσης προς 28ης Οκτωβρίου και μεταξύ των οδών Μουστοξύδη και Χρ. Μάντικα στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Πολύγωνο και δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία τόσο των οχημάτων όσο και των δρομολογίων ΟΑΣΑ. Διάρκεια 1 εβδομάδα».

«Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, η Αττικό Μετρό Α.Ε. και τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε θα είναι στη διάθεση των περιοίκων και των παρακείμενων επιχειρήσεων για την εξυπηρέτησή τους», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This