Επείγουσα έκκληση για ενισχύσεις στη μεγάλη φωτιά στη Σαμοθράκη – Δύο τα πύρινα μέτωπα στο Δομοκό

Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά που κατακαίει από το πρωί το καταπράσινο νησί της Σαμοθράκης, με 25 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων και τέσσερα οχήματα να επιχειρούν από την επί τόπου, την ώρα που τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού από αέρος.

Δυστυχώς, η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, στο πυκνόφυτο δάσος της περιοχής Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει απειλή για κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν 300 εθελοντές, που μαζί με πυροσβέστες και κατευθύνονται προς το βουνό ανά ομάδες, ενώ οι τοπικές αρχές ζητούν επειγόντως ενισχύσεις και από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πύρινο μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από τα Θερμά, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Γριά Βάθρα και στη βάθρα «Παράδεισος». Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο σημείο υπήρχαν πολλοί ελεύθεροι κατασκηνωτές, οι οποίοι πρόλαβαν να φύγουν.

Σε δηλώσει του στον ιστότοπο, ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος τόνισε ότι έως τώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο πλήττεται το οικοσύστημα του νησιού. «Ελπίζουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο πριν σταματήσουν οι ρίψεις των εναέριων μέσων όταν δύσει ο ήλιος», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή Ericsson από τη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στο Δομοκό

Συνεχίζεται εδώ και 15 ώρες η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες κοντά στο χωριό Πετρωτό του Δομοκού στη Φθιώτιδα, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, να έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα τις προσπάθειες των πυροσβεστών, μιας η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα αναζωπυρώθηκε κατά τις μεσημεριανές ώρες, σχημάτισε δύο μέτωπα και έχει πορεία πλέον προς τη θεσσαλική πλευρά.

Μάλιστα, μέχρι πριν από το μεσημέρι τα μέτωπα της φωτιάς απειλούσαν το χωριό, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να ανακόπτουν τελικά την πορεία τους. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 38 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες της ΕΜΟΔΕ, με τη βοήθεια εναέριων μέσων (PZL, Air Tractor και Canadair), ενώ ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις και από τη Λάρισα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This