Ασφαλές περιβάλλον και δωρεάν νομική βοήθεια για την 26χρονη που την απείλησε με κατσαβίδι ο σύντροφός της

Η νεαρή μητέρα κατέθεσε σήμερα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του 36χρονου

Must Read

Απομακρύνθηκε από το σπίτι στο οποίο διέμενε και πήγε μαζί με το πεντάχρονο παιδί της σε ασφαλές χώρο και περιβάλλον, η 26χρονη γυναίκα-θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον 36χρονο σύντροφό της στο Βόλο, ο οποίος μάλιστα την απείλησε και με κατσαβίδι την περασμένη Κυριακή.

Παρότι συνελήφθη και καταδικάστηκε για την πράξη του, αφέθηκε ελεύθερος και σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γιώργο Βελισιώτη, η ποινική δίωξη δεν ασκήθηκε σε βαθμό κακουργήματος αλλά σε βαθμό πλημμελήματος, για εξύβριση, για απλή σωματική βλάβη και για απειλή, ενώ αθωώθηκε για την εξύβριση.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο συνήγορος του 36χρονου «πήγε χθες και πήρε τα πράγματά του» από το σπίτι. Και πρόσθεσε: «Εγώ ο ίδιος είπα στον πελάτη μου, ότι για να μην φτάσουμε αύριο μεθαύριο σε χειρότερα πράγματα και σε υπερασπίζομαι όταν είσαι πίσω από τα κάγκελα, θα απομακρυνθείς από την εστία και θα βρούμε τρόπο πώς θα βλέπεις το παιδί σου. Και όντως το πήρε σοβαρά, το τήρησε».

Κατά τον κ.Βελισιώτη για να δοθεί μια κάποια λύση στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας «θα πρέπει να υπάρχει επί 24ωρου βάσεως ένας μηχανισμός, όπως καλείς το ΕΚΑΒ, που να κινητοποιείται άμεσα όταν το θύμα καταγγέλλει την βίαιη συμπεριφορά του συντρόφου, το θύμα να απομακρύνεται αμέσως, να τίθεται σε περιορισμό ο δράστης, να εξετάζεται, πρέπει άμεσα να γίνονται όλα αυτά και όχι με μια διαδικασία υποβολής μηνύσεως που παίρνει την άγουσα και κρατάει 3-4 χρόνια. Είναι μια πολύ αργοκίνητη διαδικασία. Σε 3 χρόνια σε σκοτώνουν 3000 φορές».




Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη

Η νεαρή μητέρα η οποία είδε χθες τον κακοποιητή της να μένει ελεύθερος, κάτι που της προκάλεσε ξέσπασμα και ταραχή, ένιωσε μεν μεγαλύτερη ασφάλεια μετά την εισαγγελική παρέμβαση για προσωρινή αστυνομική φύλαξη του σπιτιού μέχρι να πάει ο 36χρονος να πάρει τα πράγματά του, αλλά όχι τόση ασφάλεια ώστε να μπορέσει να παραμείνει στο σπίτι.

Όπως ενημέρωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, η 26χρονη, με την οποία επικοινώνησε προσωπικά και δεσμεύτηκε πως θα αναζητηθεί μόνιμη λύση για τη στέγασή της, βρίσκεται σε ασφαλή χώρο και ενημερώθηκε για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ίδιας και του παιδιού της.

«Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας προσφέροντάς τους κάλυψη σε πολύ βασικά ζητήματα», ανέφερε ακόμα η κ.Συρεγγέλα.




Δωρεάν νομική βοήθεια και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων

Η 26χρονη σήμερα το πρωί μίλησε με την Εισαγγελία του Βόλου και όπως έγινε γνωστό, από δω και στο εξής της χορηγείται δωρεάν νομική βοήθεια (λόγω και των οικονομικών της προβλημάτων) για να αντεπεξέλθει στις δικαστικές κινήσεις που θα χρειαστεί να γίνουν.

Μια εξ αυτών είναι και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του 36χρονου, η κατάθεση των οποίων έγινε σήμερα το πρωί και σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται να συζητηθεί άμεσα και να εκδοθεί σχετική απαγορευτική απόφαση να πλησιάζει την πρώην πλέον, σύντροφό του.




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This