Η Θάσος καίγεται – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Κοίνυρα

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για εμπρησμό καθώς στο ίδιο σημείο είχε εκδηλωθεί φωτιά και προ ημερών

Must Read

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μάχη με τις φλόγες στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες συνεχίζει να καίει πυκνό δάσος.

Μάλιστα σήμερα το πρωί εστάλη μήνυμα εκκένωσης για τον οικισμό Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν στα κινητά τους ειδοποίηση από το 112 προκειμένου να κατευθυνθούν προς τα Λιμενάρια.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Χρήστος Πολίτης, το μήνυμα έχει καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδυνεύει ο οικισμός από τη φωτιά.







Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη  επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης από πτώση δέντρου και μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.




Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

  • από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και  5 οχήματα καθώς και
  • από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.
  • Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.




Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για εμπρησμό καθώς στο ίδιο περίπου σημείο είχε εκδηλωθεί φωτιά και προ ημερών, αλλά είχε περιοριστεί άμεσα. Μεταξύ αυτών και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.










Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This