Από αύριο τα πρώτα εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων στην Ελλάδα

Must Read

Την πρώτη παρτίδα εμβολίων της ευλογιάς των πιθήκων λαμβάνει αύριο, Τρίτη 16 Αυγούστου, η χώρα. Οι δόσεις που θα παραληφθούν ανέρχονται σε 2.800.

Τα εμβόλια θα χορηγούνται στις στενές επαφές κρουσμάτων, ωστόσο το γενικότερο πλαίσιο θα καθοριστεί αφού πρώτα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Στις 22 Ιουλίου, ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τη χρήση ενός εμβολίου κατά της ευλογιάς στον άνθρωπο προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων στην υδρόγειο. Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε ανώτατο επίπεδο συναγερμού για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, που έχει πλήξει 17.000 ανθρώπους σε 74 χώρες στον κόσμο, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πριν από λίγους μήνες, η ευλογιά των πιθήκων περιοριζόταν κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Αφρική, με κάποιες χιλιάδες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ετησίως. Ωστόσο, από τις 7 Μαΐου και μετά, όταν εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της νόσου στον δυτικό κόσμο και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο στις χώρες εκτός Αφρικής παρουσιάζει πλέον εντυπωσιακή αύξηση, με αριθμό κρουσμάτων που έχει ξεπεράσει αυτόν, των αφρικανικών χωρών.

Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, ανέρχεται σε 48 – όλοι άνδρες, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This