Ιερόθεος Ναυπακτίας: «Τι θα πει “Καλή Παναγιά”; Δε λέει τίποτα αυτό»

«Το λένε στα νησιά...»

Must Read

Κάθετα αντίθετος με την ευχή «Καλή Παναγιά» που έχει γίνει της «μόδας» τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Ναυπακτίας Ιερόθεος, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη ευχή δεν σημαίνει τίποτα απολύτως!

Μάλιστα, έσπευσε να σχολιάσει την παραδοξότητα της εν λόγω ευχής, φέρνοντας ως παράδειγμα πως δεν λέμε «Καλό Χριστό», σημειώνοντας πως το σωστό είναι να ευχόμαστε «Καλό Δεκαπενταύγουστο».

«Ακούω μια μόδα τα τελευταία χρόνια, γιατί τώρα τα τελευταία χρόνια επικράτησε αυτή η μόδα, λένε “καλή Παναγιά”. Τι θα πει “καλή Παναγιά”; Λέμε “καλό Χριστό”; Εμείς λέμε “καλά Χριστούγεννα”. Τα Χριστούγεννα είναι γεγονός, δεν είναι πρόσωπο. Λέμε “καλό Πάσχα”. Είναι γεγονός. Τι θα πει “καλή Παναγιά¨”; Δεν είναι τίποτα το “καλή Παναγιά”. Καλό Δεκαπενταύγουστο, καλή γιορτή της Παναγίας μας. Έτσι ξέραμε παλιά», αναφέρει σχετικά ο Μητροπολίτης, υπογραμμίζοντας πως είναι άλλο τα πρόσωπα και άλλο τα γεγονότα.

  • Δείτε το σχετικό απόσπασμα:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This