Η ώρα της απόφασης για τα σχολεία: Τι θα γίνει με self test και μάσκες

Τι συστήνουν οι ειδικοί

Must Read

«Φεύγει» το καλοκαίρι, ανοίγουν τα σχολεία, αλλά οι περιορισμοί των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας φαίνεται πως επιστρέφουν τουλάχιστον… μερικώς!

Άγνωστο παραμένει το τι θα συμβεί στα σχολεία της χώρας. Self test και μάσκες δυσκόλεψαν επί δύο συναπτά χρόνια τα παιδιά με αποτέλεσμα τώρα οι γονείς να διερωτώνται εάν θα τηρηθούν αναγκαστικά τα ίδια μέτρα στα σχολεία ή κάτι θα αλλάξει, καθώς οι μαθητές δεν αντέχουν άλλο να βρίσκονται στα θρανία με μία μάσκα για οκτώ ώρες! Το υπουργείο Υγείας ωστόσο, δεν έχει καταλήξει, αν και βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μάσκα αναμένεται να είναι υποχρεωτική μόνο στα νοσοκομεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα πλοία. Στο πλαίσιο αυτό, οι επιστήμονες της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων θα αποφασίσουν μεταξύ άλλων τις επόμενες μέρες, την πιθανή κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στην εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, η χρήση της μάσκας θα επιβληθεί σε κάποιους βασικούς χώρους και στη συνέχεια θα επεκταθεί -μόνο εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το απαιτήσουν.

Η απόφαση σχετικά με τα πρωτόκολλα στα σχολεία -δηλαδή σχετικά με τα τεστ και τη χρήση της μάσκας- θα ληφθεί μέχρι τέλος του μήνα μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της Επιτροπής των ειδικών, η οποία θα συνεδριάσει το ερχόμενο διάστημα.

Νίκος Τζανάκης: Να καταργηθούν οι μάσκες στα σχολεία

Στην κατεύθυνση της κατάργησης της χρήσης μάσκας στα σχολεία κινούνται και οι απόψεις ορισμένων έγκριτων επιστημόνων στη χώρα μας. Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, υποστηρίζει ότι τα μέτρα στα σχολεία πρέπει να είναι στοχευμένα στις περιοχές που θα υπάρχει έξαρση της πανδημίας τον χειμώνα, και όχι οριζόντια. 

Επιστροφή στα θρανία με self test προτείνει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Για την αποκλιμάκωση της πανδημίας αλλά και για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία αναφορικά με τα μέτρα που ακούγονται, μίλησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής εξήγησε ότι μετά από τα μέσα Σεπτεμβρίου μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων ή αλλιώς αλλαγή στην κλίση της επιδημιολογικής καμπύλης, λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών που επικρατούν τώρα ή λόγω νέων παραραλλαγών.

«Ο λόγος της αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου είναι το γεγονός ότι σε τοπικό επίπεδο, στα τουριστικά μέρη, αναπτύχθηκε σε μεγάλο ποσοστό φυσική ανοσία διότι πολύς κόσμος μολύνθηκε, δεν κάναμε κάτι για να σταματήσουμε την Όμικρον 4-5. Γυρνώντας στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις από τις διακοπές τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Τα κρούσματα θα μπουν σε μια πολύ μεγαλύτερη ‘δεξαμενή», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σαρηγιάννης.

Για το άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι, καλό θα ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία αφού κάνουν ένα self test, ενώ για την επιβολή μέτρων υπογράμμισε ότι «ανοίγοντας τα σχολεία με κανένα μέτρο μπορεί να είναι εντάξει για τις 12 Σεπτέμβρη» αλλά δεν ξέρει όπως είπε «αν θα είναι οκ για τις 29 Σεπτέμβρη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This