Ο εφοπλιστής Ν. Πατέρας έσωσε το πάρκο Ριζάρη από τα… πριόνια!

«Νικόλα έλα στα Εξάρχεια», θα φωνάζουν σε λίγο οι κάτοικοι!

Must Read

Ο γνωστός εφοπλιστής και ευεργέτης Νικόλαος Πατέρας κατάφερε εντέλει και έσωσε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της Αθήνας, το πάρκο Ριζάρη από τα «πριόνια» της κυβέρνησης που το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχουν αφήσει δέντρο για δέντρο στην Πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι το ανακαινισμένο πάρκο Ριζάρη εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2010 σε τελετή, παρουσία του τότε δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη και του μετέπειτα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Οπως αναφέρει το Ιδρυμα Πατέρα στην ιστοσελίδα του, με τη χορηγία ύψους 300.000 ευρώ διαμορφώθηκε τότε το πάρκο των περίπου 15 στρεμμάτων στο οποίο «φυτεύτηκαν 10.000 τ.μ. πρασίνου με 98 δέντρα, 406 θάμνους, 9.000 τ.μ. χλοοτάπητα, διαμορφώθηκαν διάδρομοι περιπάτου σε 3.000 τ.μ. και φωταγωγήθηκε το σύνολο του πάρκου με 130 φωτιστικά».

Βλέποντας τα αντίστοιχα εκεί που γίνονται στην πλατεία Εξαρχείων – δυστυχώς το Κολωνάκι αποψιλώθηκε χωρίς κανένας να αντιδράσει, δεν θα πρέπει να απορήσουμε εάν δούμε τους κατοίκους της ιστορικής πλατείας να καλούν για βοήθεια τον εφοπλιστή Νικόλαο Πατέρα, μήπως και σωθούν και εκεί τα δέντρα.

Ένας από τους τελευταίους πνεύμονες της Αθήνας

Η « Εφημερίδα των Συντακτών» ζήτησε από τον γνωστό επιχειρηματία Νικόλαο Πατέρα να μας εξηγήσει εάν εκείνος συνέβαλε στη σωτηρία του χώρου και αν αυτό το πέτυχε μέσα από κάποια δικαστική προσφυγή. Στη δήλωση που μας απέστειλε ο κ. Πατέρας αναφέρει ότι τόσο προσωπικά όσο και το Ιδρυμα Πατέρα, το οποίο ο ίδιος εκπροσωπεί «μάχονται σταθερά για τη συντήρηση του πάρκου Ριζάρη» και διευκρινίζει:

«Τον Σεπτέμβριο του 2021 εκκίνησαν οι πρώτες εργασίες περίφραξης για την κατασκευή νέου σταθμού μετρό στο πάρκο Ριζάρη. Τότε πληροφορήθηκε η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής, και εγώ ο ίδιος, για τον επικείμενο σταθμό μετρό. Προς έκπληξή μου, διαπίστωσα ότι ο νέος σταθμός “Ευαγγελισμός” της γραμμής 4 του μετρό θα κατασκευασθεί σε μεγάλη απόσταση από τον υπάρχοντα σταθμό της γραμμής 2 και συγκεκριμένα πλησίον της οδού Ριζάρη στο κατάφυτο τμήμα του πάρκου. Η απόλυτη ανάγκη να μην καταστραφεί ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος του πάρκου, να διασωθεί ο χώρος πρασίνου και να διασφαλισθεί το περιβάλλον του πάρκου εκτιμώ πως παρακίνησε την παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και Υφυπουργού κ. Γεωργίου Καραγιάννη να διακοπούν οι εργασίες περίφραξης του χώρου, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες ώστε να εξευρεθεί λύση, με σκοπό να σωθεί το πράσινο.

»Αναμένω από την πολιτεία να λάβει υπόψη της τη σπουδαιότητα ενός εκ των ελαχίστων πνευμόνων πρασίνου στην Αθήνα και να αποτρέψει την κοπή 280 δέντρων, εξευρίσκοντας μια λύση που θα εξυπηρετεί μεν τις ανάγκες του μετρό, θα σέβεται δε το περιβάλλον και δεν θα υπονομεύει περαιτέρω την ποιότητα ζωής των κατοίκων, στερώντας τους το ελάχιστο πια “οξυγόνο” στην Αθήνα. Είναι χρέος μου, ως πολίτης της Αθήνας, να προστατεύσω το πάρκο Ριζάρη, ακόμη κι αν αυτό επιτάσσει τη λήψη νομικών ενεργειών», καταλήγει ο κ. Πατέρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This