«Καταρρέει» η Χειρουργική του Αχιλλοπούλειου Βόλου λόγω υποστελέχωσης! Στον εισαγγελέα προσέφυγε ο διευθυντής της

Oι ειδικευμένοι γιατροί της Χειρουργικής Κλινικής αδυνατούν να καλύψουν πλέον µε ασφάλεια τις συνολικές εφηµεριακές ανάγκες

Must Read

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει και η κατάρρευση αυτού φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Θάνου Πλεύρη και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία συνειδητά εδώ και τρία χρόνια έχει αφήσει τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα, με μοναδικό Άρθρουστόχο την απαξίωσή τους και εν τέλει την ιδιωτικοποίησή τους.

Τελευταίο «θύμα» της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στον χώρο της Υγείας είναι το Αχιλλοπούλειο του Βόλου, του οποίου η Χειρουργική Κλινική «κατέρρευσε» υπό το βάρος της έλλειψης γιατρών. Η απόγνωση μάλιστα είναι τέτοια, που ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Δημήτρης Λύτρας προσέφυγε στον εισαγγελέα και στην Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς οι ειδικευμένοι γιατροί της Χειρουργικής Κλινικής αδυνατούν να καλύψουν πλέον µε ασφάλεια τις συνολικές εφηµεριακές ανάγκες.

Αφήνοντας στην άκρη τον πολιτικό καθωσπρεπισμό και τους αυλοκόλακες που αποζητούν οι κυβερνήσεις, ο κ. Λύτρας μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας, καταγγέλλοντας ανικανότητα και θεσμική αλητεία. «Οποιος θέλει, βουλευτής, πολιτευτής, κομάντο, να έρθει να χειρουργήσει. Τέτοιες συνθήκες υποστελέχωσης δεν έχουν υπάρξει στα τελευταία 13 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου από γιατρούς και νοσηλευτές είναι τέτοια, που έχει οδηγήσει τους υπάρχοντες γιατρούς σε εξαντλητικά ωράρια και απίστευτες εφημερίες, που δοκιμάζουν τις αντοχές τους, αλλά και την ικανότητά τους να περιθάλψουν σωστά τους ασθενείς. «Μπορεί εγώ και οι συνάδελφοί μου να μείνουμε στο νοσοκομείο πάνω από 40 ώρες συνεχόμενα, ενώ πολλές φορές οι ώρες εργασίας μας μέσα στη βδομάδα ξεπερνούν τις 80» είπε στην Εspresso γιατρός του νοσοκομείου, θέλοντας να δείξει την έκταση του προβλήματος.

Εντυπωσιακό είναι πως στο έγγραφό του προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και την Εισαγγελία που γνωστοποιεί την κατάσταση ο κ. Λύτρας εμφανίζεται αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα εφημέρευσης για τον Σεπτέμβριο θα καλυφθεί µε ασφάλεια μερικώς, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κοινώς, θα καλυφθούν µε έναν χειρουργό σε ενεργό εφημερία και έναν σε εφημερία ετοιμότητας, κατά προτεραιότητα όλες τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, ώστε να µην τεθεί θέμα ασφάλειας σε ημέρες που το νοσοκομείο λειτουργεί µόνο µε εφημερεύον προσωπικό. Θα παραμείνουν ωστόσο καθημερινές χωρίς κανένα εφηµερεύοντα χειρουργό. Τις συγκεκριμένες ημέρες και μετά τη λήξη του πρωινού ωραρίου τα επείγοντα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ θα πρέπει να διακομίζονται στις Χειρουργικές Κλινικές άλλων κοντινών νοσοκομείων που θα εφημερεύουν εκείνη την ημέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This