Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Τι θα προτείνει για τα σχολεία

Γιατί υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία;

Must Read

Σήμερα, Τρίτη 30/8, αναμένεται να συζητήσουν οι Επιστήμονες για τα δεδομένα που θα επικρατήσουν φέτος στις σχολικές μονάδες αναφορικά με την πανδημία. Μάλιστα δεν αποκλείεται οι αποφάσεις να παρθούν ακόμα και σήμερα. Είναι πιθανό στη συνεδρίαση να παρευρίσκεται και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες ημέρες το κλίμα είναι διχαστικό, καθώς μέρος των επιστημόνων εκδηλώνει την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει τρόπον τινά προστασία των μαθητών με την εφαρμογή κάποιων μέτρων. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι Ειδικοί που θεωρούν ότι η φετινή σχολική χρονιά δεν πρέπει να «περιλαμβάνει» μάσκες και self test.

Ποια θα είναι τα νέα πρωτόκολλα

Φοίτηση χωρίς προστατευτικές μάσκες και καθολικό testing μόνο στην περίπτωση που εμφανίζεται στην τάξη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού, ενδέχεται να είναι κάποια από τα νέα δεδομένα της καθημερινότητας των μαθητών από τις 12 Σεπτεμβρίου και έπειτα. Οι Ειδικοί δεν αποκλείεται να εισηγηθούν ένα ηπιότερο πρωτόκολλο, το οποίο θα θυμίζει περισσότερο τη σχολική πραγματικότητα προ κορωνοϊού. Πιθανότατα μερίδα των επιστημόνων να προτείνει την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους μαθητές και την εφαρμογή «ισχυρής σύστασης». Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τους Ειδικούς είναι τι θα γίνει από το φθινόπωρο. Προβληματισμός υπάρχει για την πιθανή κυριαρχία νέων μεταλλάξεων από τον Οκτώβρη και μετά, και έτσι αναμένεται να «πέσει» στο τραπέζι και μία δέσμη προστατευτικών μέτρων. Σίγουρο θεωρείται οι μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες με ένα self test πριν τον αγιασμό.

«Γενικότερα είμαστε σε μία φάση συνύπαρξης με την πανδημία. Γενικώς η τάση είναι για τα ηπιότερα δυνατά μέτρα. Το ηπιότερο δυνατόν πρωτόκολλο διότι πλέον έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα» ανέφερε με νόημα η Νίκη Κεραμέως. Και από την πλευρά του, ο Θάνος Πλεύρης δηλώνει ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα». «Η λογική που έχουμε είναι ότι προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Ματίνα Παγώνη: Να μην φυλακίσουμε τα παιδιά με τις μάσκες στα σχολεία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This