Χωρίς μάσκες και τεστ ανοίγουν τα σχολεία – Τι εισηγήθηκε η Επιτροπή

Κανένα μέτρο στα σχολεία - Τι θα γίνει σε περίπτωση που νοσήσει κάποιος μαθητής

Must Read

Χωρίς κανένα μέτρο για την πανδημία θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές στις 12 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι αρκετοί επιστήμονες ζήτησαν να υπάρξει μέτρα προστασίας προκειμένου να μην μη μετατραπούν τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε να εισηγηθεί προς το Υπουργείο Παιδείας την μη επιβολή χρήσης μάσκας και διενέργειας τεστ. Παράλληλα θα υπάρχει σύσταση στους γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Με λίγα λόγια… ατομική ευθύνη.

Αναμένεται να ανακοινωθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ορίζουν πώς θα γίνεται η διαχείριση των κρουσμάτων κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τα οποία πιθανόν θα είναι ίδια με αυτά που ίσχυαν και πριν: Σε περίπτωση θετικού τεστ, ο μαθητής παραμένει εκτός σχολείου για 5 ημέρες και όταν επιστρέψει, θα φοράει μάσκα για 5 ημέρες.

Νωρίτερα, ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για «επιστροφή στην κανονικότητα»: «Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στο πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία. Οπότε κατά βάση θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα».

«Θεωρούμε ότι πια έχουμε φύγει από τα τεστ όπως τα είχαμε ζήσει ως τώρα, που ήταν τα συνεχόμενα τεστ», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να είναι στοχευμένα και στα σχολεία, καθώς δεν έχουνε το νόημα, το οποίο είχανε την προηγούμενη περίοδο. Η μάσκα αντίστοιχα συνολικά -δεν λέω μόνο για τα σχολεία- περισσότερο θέλουμε να έχει μία κατεύθυνση σύστασης, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία που έχουμε πει ξεκάθαρα ότι εκεί πέρα υπάρχει υποχρεωτικότητα».




Τώρα ο έλεγχος δεν αποδίδει για την Κεραμέως

Απαντώντας σε ερωτήματα για τα πρωτόκολλα ή τη διενέργεια self test από μαθητές  και εκπαιδευτικούς η Νίκη Κεραμέως δήλωσε μιλώντας στο Open ότι ο έλεγχος… δεν αποδίδει: «Έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου διότι αυτό πλέον δεν αποδίδει. Σημειωτέον, δε, ότι έχει εμβολιαστεί και έχει νοσήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Έχουμε άλλα δεδομένα πλέον. Το καλοκαίρι μεγάλος αριθμός νόσησε. Άρα πάμε σε μία νέα φάση όπου βλέπετε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα όπως υπήρχαν προηγουμένως».

Για την περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα στην τάξη, η ίδια επισήμανε: «Η πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει που είναι καραντίνα 5 ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This