Στρατηγός Φλώρος: «Μάστερ» της χλιδής και της επικοινωνίας!

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει αποπροσανατολιστεί από τα στρατιωτικά του καθήκοντα και ασκεί πολιτική

Must Read

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κάποιοι τα θεώρησαν υπερβολικά, η πραγματικότητα όμως είναι ακόμα πιο ζοφερή. Ο κ. Φλώρος έχει αποπροσανατολιστεί στην πραγματικότητα από τα στρατιωτικά του καθήκοντα και ασκεί πολιτική, με την απόλυτη ανοχή του Υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου.

Φαίνεται ότι οι υποχρεώσεις που έχει ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι πολλές απέναντι σε αυτούς – αυτές που τον βοήθησαν να εξελιχθεί. Άλλωστε, κανείς από τους συμμαθητές του δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα έφτανε στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ευεργετήθηκε όμως από την πολιτική ηγεσία.

Με την σειρά του, το ανταπέδωσε με τον καλύτερο τρόπο: Έφτασε στο σημείο να πείσει τον Πρωθυπουργό ότι η ένταση στον Έβρο ήταν ένας «υβριδικός πόλεμος». Μπουγέλωσε μερικούς άθλιους και πεινασμένους μετανάστες, μόνο και μόνο για να «ηρωποιηθεί». Πάντως, απέδειξε ότι είναι πολύ καλύτερος στην επικοινωνία από όλους τους επικοινωνιολόγους του μεγάρου Μαξίμου, διότι το υποτιθέμενο έπος του Έβρου, έχει γίνει το μεγαλύτερο επιχείρημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη εδώ και δύο χρόνια, την ώρα που έχει παραδώσει τα πάντα στην Τουρκία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Με απλά λόγια, την ώρα που μπουγέλωναν άοπλους μετανάστες στον Έβρο, άφηναν τα τουρκικά πολεμικά να φτάνουν μία ανάσα από την Σητεία και τα τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μία ανάσα από την Αλεξανδρούπολη. Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει

Το τελευταίο όμως καιρό η κατάσταση έχει ξεφύγει με τον Αρχηγό να συμπεριφέρεται «απολυταρχικά» ακόμα και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, επιβάλλοντας την άποψη του, αποφεύγοντας όμως να δώσει έγγραφες διαταγές για να μην εκτεθεί.

Έχει φτάσει στο σημείο να δίνει προφορικές εντολές απαγόρευσης εισόδου πολιτών με θεσμικό ρόλο, διότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στην πραγματικότητα, την κατάσταση που έχει ο ίδιος διαμορφώσει και που στην πορεία θα βρεθεί απόλυτα εκτεθειμένος. Έχει ήδη λάβει εδώ και ένα χρόνο εξώδικα, αλλά εκείνος κωφεύει και προσπαθεί να κουκουλώσει τα ακουκούλωτα. Μόνιμο το «επιχείρημα» του βαθμού ασφαλείας εγγράφων – απορρήτων!

Ο κόμπος, όμως, έφτασε στο χτένι και ο κόσμος πλέον έχει αγανακτήσει με τις μεθοδεύσεις του και την αλαζονεία που τον διακρίνει. Αλαζονεία που δυστυχώς αποτυπώνεται πλέον και σε συνήθειες που βλέπουμε από «πολιτικούς γόνους» και όχι από στρατηγούς.

Είναι γνωστό ότι στο Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) στον Άγιο Ανδρέα, ο εκάστοτε Α/ΓΕΕΘΑ, ο Υπουργός και οι Αντιστράτηγοι διατηρούν οικίες κατά την περίοδο των καθηκόντων τους. Επί του προκειμένου ο Υπουργός δεν το έχει επισκεφτεί σχεδόν ποτέ, αντίθετα ο Α/ΓΕΕΘΑ όχι μόνο το επισκέπτεται, αλλά φρόντισε από πέρυσι για την ανακαίνιση του αξίας 250.000-300.000 ευρώ περίπου. Ενώ φέτος, σε περίοδο σκληρής λιτότητας και οικονομικής κρίσης, δαπανήθηκαν περίπου 400.000 ευρώ, για την κατασκευή μώλου και τη διαμόρφωση παραλίας! Γιατί άραγε; Τι κακό είχε τόσα χρόνια η παραλία; Αλλά κυρίως, με τι λεφτά;

Λεφτά υπάρχουν

Διότι πολλά ακούγονται, ενώ κανείς δεν έχει ασχοληθεί για να ελέγξει τις συγκεκριμένες δαπάνες. Λεφτά υπάρχουν, λοιπόν, για την χλιδή του αρχηγού, λεφτά όμως δεν υπάρχουν για λάμπες στα γήπεδα του ΚΑΑΥ και για τη μηχανή προβολής στον παιδικό κινηματογράφο…

Υπάρχει βέβαια και μία πληροφορία που θέλει τον αρχηγό να δικαιολογεί τις συγκεκριμένες δαπάνες στο ΓΕΣ ως «έξοδα επισκευής του οικίας του υπουργού». Εδώ φυσικά την ευθύνη φέρει ο κύριος Παναγιωτόπουλος, που υποχρεούται να ελέγχει τα πεπραγμένα των επιτελών του.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες. Είδαμε επιτέλους και έναν γερανό στην Ελλάδα. Όχι όμως στο Ελληνικό όπως μας είχαν υποσχεθεί…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This