Βεδουίνοι στη ΔΕΘ για το περίπτερο των Εμιράτων!

Έχουν μεριμνήσει ώστε το catering να σερβίρει τρόφιμα «χαλάλ»

Must Read

Αυτά που θα δουν φέτος οι επισκέπτες της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης δεν θα τα έχουν ξαναδεί, ειδικά στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της HELEXPO-ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, έδωσε το στίγμα: «Ισως το εντυπωσιακότερο περίπτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι αυτό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην 86η ΔΕΘ, το οποίο -σε εμβαδόν 5.000 τετραγωνικών- θα φιλοξενεί μέχρι και αυθεντικές σκηνές Βεδουίνων, που θα υποδέχονται τους επισκέπτες του στην είσοδο και θα τους αποχαιρετούν στην έξοδο».

Από τα Εμιράτα θα έρθει μια αποστολή 300-400 ατόμων, με περισσότερους από 50 σημαντικούς επιχειρηματικούς ομίλους και κυβερνητικούς φορείς. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο υπουργός Οικονομίας των ΗΑΕ, Αμπντουλάχ Αλ Μάρι, πρόκειται δε για την πρώτη φορά στην ιστορία των δεκάδων διοργανώσεων της ΔΕΘ που μια αραβική χώρα λαμβάνει τον τίτλο της τιμώμενης στην Εκθεση.

Το περίπτερο 13 των ΗΑΕ θα ξεχωρίζει λόγω της μεγάλης πολυτέλειας, αλλά και της προσεγμένης αρχιτεκτονικής του, ενώ στον χώρο θα δημιουργηθεί επιπλέον σκηνή, στην οποία θα φιλοξενούνται καθημερινώς καλλιτεχνικά γεγονότα παραδοσιακού χαρακτήρα των ΗΑΕ.

Οι εκπρόσωποι των ΗΑΕ έχουν ακόμα μεριμνήσει ώστε το catering στον χώρο του περιπτέρου τους να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ήτοι να σερβίρονται τρόφιμα «χαλάλ» και, όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των επιχειρηματικών κολοσσών και κυβερνητικών φορέων που θα συμμετάσχουν στην 86η ΔΕΘ περιλαμβάνονται το Dubai International Financial Centre (το μεγαλύτερο επενδυτικό hub για τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Ασία), η DP World, κολοσσός στη διαχείριση λιμένων, που στο παρελθόν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την ιδιωτικοποίηση του λιμένος της Θεσσαλονίκης, η Tawazun από τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας, η μεταλλευτική Εmirates Global Aluminium, που εισφέρει στην οικονομία των Εμιράτων πάνω από 5 δισ. δολ. Ετησίως, και πολλές άλλες εταιρίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This