Εμπαιγμός με τους παιδικούς σταθμούς!

Άνοιξαν χθες χωρίς οι γονείς να γνωρίζουν αν είναι δικαιούχοι - Φέτος μένουν εκτός 84.000 παιδιά

Must Read

Δεν έχει προηγούμενο η ταλαιπωρία που επιφύλασσε η κυβέρνηση φέτος σε σχεδόν μισό εκατομμύριο γονείς σχετικά με τα vouchers για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ.

Η διαδικασία καθυστέρησε περισσότερο από ποτέ, τα αποκλεισμένα παιδιά είναι περισσότερα από ποτέ και η αρμόδια υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου πανηγυρίζει ότι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα περισσότερα από ποτέ! Όλα αυτά την ώρα που οι γονείς θα πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να εξασφαλίσουν, εφόσον ανήκουν στους τυχερούς, θέση στους σταθμούς. Τα οριστικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την ΕΕΤΑΑ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί πολύ πριν τον Αύγουστο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν ανοίξει, χθες, 1η Σεπτεμβρίου, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί χωρίς οι γονείς να γνωρίζουν αν είναι δικαιούχοι. Σε ό,τι αφορά τον λόγο της καθυστέρησης, ενδέχεται να οφείλεται και στο γεγονός ότι η κυρία Μιχαηλίδου αποφάσισε να αφαιρέσει τη διαδικασία από την κρατική ΗΔΙΚΑ και να την αναθέσει μέσω της ΕΕΤΑΑ σε ιδιώτη.

Ακόμα χειρότερα, εκτός σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) μένουν φέτος 84.000 παιδιά, ενώ πέρυσι είχαν αποκλειστεί περίπου 60.000. Επομένως, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αντιθέτως το διόγκωσε. Με αυτά τα δεδομένα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου θεώρησε σκόπιμο να υποστηρίξει πως «με το φετινό πρόγραμμα βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ επιτυγχάνουμε τα εξής:

-Περισσότερα κουπόνια από ποτέ για όλο το πρόγραμμα: από τα 155.000 κουπόνια που δόθηκαν το 2019, φέτος δίνονται 180.000 (συνολική αύξηση πάνω από 16%)

-Αύξηση κατά 32% των κουπονιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε σχέση με το 2019

-Αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών σε σχέση με το 2019

-Αυξημένη και η αξία του κουπονιού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς κατά 10%

-Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα και σε γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This