Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ξεκινούν οι περιπολίες σε ΕΚΠΑ – Ακολουθούν ΑΠΘ, ΑΣΟΕΕ και Πολυτεχνούπολη

Η κυβέρνηση αγνόησε πλήρως τις κινητοποιήσεις των φοιτητών...

Must Read

Στις εγκαταστάσεις του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη αρχίζουν σήμερα οι περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων – ΟΠΠΙ), με τις πηγές της ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρουν πως οι περιπολίες θα γίνονται σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου. Επισημαίνεται ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων [ΕΚΠΑ, Πολυτεχνούπολη ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και ΑΠΘ] και ήδη, οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

Οι ΟΠΠΙ, πέρα από το ΕΚΠΑ, θα τοποθετηθούν αρχικά και σε ΑΠΘ, ΑΣΟΕΕ και στην Πολυτεχνούπολη ΕΜΠ, με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία να αναλαμβάνει την προστασία την προστασία των εγκαταστάσεων και των υποδομών των πανεπιστημίων, ιδίως σε σημεία όπου υπάρχει παραβατικότητα.

Ειδικά όσον αφορά στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία, ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This