«Πρεμιέρα» για την πανεπιστημιακή αστυνομία: Στους δρόμους οι φοιτητές

Μέλη φοιτητικών συλλόγων απέκλεισαν το πρωί την είσοδο του ιδρύματος από την λεωφόρο Κατεχάκη

Must Read

Μαζικό «όχι» στο νόμο για τα ΑΕΙ από τους φοιτητές και τις Συγκλήτους. Με συνεχείς κινητοποιήσεις διαμαρτύρονται κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν συγκεντρώσεις έξω από τα Πανεπιστήμια.

Συγκέντρωση πραγματοποιούν οι φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη για την «πρεμιέρα» του σώματος της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Περισσότεροι από 200 φοιτητές-μέλη φοιτητικών συλλόγων απέκλεισαν το πρωί την είσοδο του ιδρύματος από την λεωφόρο Κατεχάκη, όπως και τις εισόδους της Ούλοφ Πάλμε και του κοιμητηρίου του Ζωγράφου.

Όπως έχουν διαμηνύσει τόσο οι φοιτητές όσο και οι καθηγητές, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα στα οποία θα μπει το ειδικό αυτό σώμα, προκειμένου, όπως λένε, να καταργηθεί στην πράξη.

Χθες, Πέμπτη 9/6, πραγματοποιήθηκαν φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην πρωτεύουσα, το συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια και συμμετείχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τοπογράφων ΕΜΠ, Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πειραιά, Σχολή Μηχανικών ΠΑΔΑ, Σχολής Επιστήμης Τροφίμων ΠΑΔΑ, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού ΠΑΔΑ, Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ.

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Από την Καμάρα εκκίνησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού και τον Σύλλογο Διοικητικών Εργαζομένων του Ιδρύματος, απαιτώντας την αποχώρηση της αστυνομίας από το ΑΠΘ, την μη εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αλλά και να μην κατατεθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και ο ΕΣΔΕΠ του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ).

Πώς θα γίνονται οι περιπολίες στα Πανεπιστήμια

Οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί αρχικά θα χρησιμοποιηθούν σε πεζές περιπολίες στα campus των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και θα συνοδεύονται από ειδικούς φρουρούς, που θα επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτες. Το εφαρμοστικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα περιγράφει τη δράση και τις λειτουργίες των ΟΠΠΙ στους πανεπιστημιακούς χώρους, κατατέθηκε πριν από 15 ημέρες από τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.

Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που τα πανεπιστήμια θα είναι κλειστά, οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί θα αξιοποιηθούν διαφορετικά, σε περιπολίες και σταθερές φυλάξεις. Για την κάλυψη των άμεσων αναγκών και την καθοδήγηση των 400 στελεχών του Σώματος, θα δημιουργηθεί ειδικό τμήμα στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ξεχωριστή Υποδιεύθυνση στη ΓΑΔΑ και ξεχωριστό τμήμα στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This