Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες με ένα υποχρεωτικό μέτρο!

Τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο

Must Read

Την ερχόμενη Δευτέρα 12/9, ανοίγουν τα σχολεία και οι μαθητές αναμένουν να γυρίσουν στις σχολικές αίθουσες χωρίς αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα για την πανδημία, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Φέτος, περίπου 1,4 εκατομμύρια μαθητές και σχεδόν 160.000 εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται στη χρήση μάσκας, όπως επίσης δεν θα είναι υποχρεωτικό το self test για την προσέλευση στις σχολικές μονάδες. Ωστόσο, για τους ανεμβολίαστους, το ΦΕΚ ορίζει ένα υποχρεωτικό μέτρο. Αναλυτικά, όσοι εκπαιδευτικοί και όσα μέλη Ε.Ε.Π- Ε.Β.Π., καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και δεν επιδεικνύουν Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19, τότε αναγκαστικά και υποχρεωτικά υποβάλλονται σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα ανά σχολική εβδομάδα με τη χρήση rapid-test ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη. Ο παραπάνω υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται πριν από την Τρίτη έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος 

  • Εάν ένας/μία μαθητής/τρια εκδηλώσει σύμπτωμα τα που μπορεί να εμφανιστούν σε παιδί με λοίμωξη COVID-19, εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται η σχολική μονάδα με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων
  • Εάν ο/η μαθητής/τρια βρίσκεται στη σχολική μονάδα, η οικογένεια καλείται να παραλάβει το παιδί. Προβλέπεται απομόνωση σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This