Δίκη ψευτογιατρού: Έφτασε η ώρα για τον «Dr Kontos»!

Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα

Must Read

Σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο από την έναρξη της δίκης του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία. Μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς αποτέλεσε κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική Δικαιοσύνη, οδηγείται στο «φινάλε» της, με τη σημερινή αγόρευση του εισαγγελέα της Έδρας, λίγο πριν την ετυμηγορία των δικαστών.

Ο Νίκος Κοντοστάθης κατηγορείται για δώδεκα ανθρωποκτονίες και δεκατέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών βαριά πασχόντων ασθενών που εμπιστεύθηκαν τις παράδοξες μεθόδους «θεραπείας» του. Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και οι παράγοντες της δίκης θα ακούσουν την κρίση του εισαγγελέα Έδρας σε όσα περιλαμβάνονται στην δικογραφία. Η δράση του «ψευτογιατρού» οδήγησε σύμφωνα με τις κατηγορίες στην απώλεια δώδεκα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών, αλλά και στη ραγδαία και σε πολλές περιπτώσεις οδυνηρή επιδείνωση της υγείας 14 άλλων ασθενών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην έναρξη της δίκης τον περασμένο Νοέμβριο είχε χαρακτηρίσει «πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά». Στον 50χρονο αποδίδεται ότι, από το 2010 έως την σύλληψη του το 2019 και χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική, προσποιούνταν τον κορυφαίο της Ογκολογίας «Δόκτορα Κόντος» που διατεινόταν ότι ουσιαστικά είχε νικήσει τον καρκίνο και άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως η περίπτωση ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας, δίνοντας στα θύματα του, έναντι υπέρογκων αμοιβών, βότανα και ειδικές διατροφές ως εξελιγμένες θεραπείες.

Το χρονικό

Η δίκη του 50χρονου άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο. Ο «Dr Kontos» από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που τού αποδίδονται, ενώ επιχείρησε να βγάλει από το «κάδρο» της υπόθεσης τους συγκατηγορούμενους του ισχυριζόμενος ότι τους παραπλάνησε. Οι μαρτυρίες ωστόσο των ασθενών και των συγγενών τους στη δίκη υπήρξαν αποκαλυπτικές του τρόπου δράσης του. Υποχρέωνε τους ασθενείς να σταματήσουν τις χημειοθεραπείες και να ακολουθήσουν τη δική του, δήθεν πρωτοποριακή, θεραπεία από την Ελβετία η οποία περιελάμβανε να πίνουν χυμούς από παντζάρια, σκόρδα και αποστάγματα βοτάνων και να κάνουν ενέσεις αρτεμισινίνης, αποσπώντας τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Στο «εδώλιο» εκτός από τον επονομαζόμενο και «Dr Θάνατο» κάθονται ακόμα 16 κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται ως συνεργοί στις πράξεις που του αποδίδονται. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Διαβάστε ακόμα:

Ψευτογιατρός: Αμετανόητος και ψυχρός στην απολογία του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This