Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον γυναικοκτόνο που έσφαξε τη σύζυγό του στην Πολίχνη

Η ιατροδικαστής μέτρησε συνολικά 23 τραύματα στη σορό της άτυχης γυναίκας

Must Read

Ένοχος για τα αδικήματα της «ανθρωποκτονίας με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και της «παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας» κρίθηκε ο 50χρονος, ο οποίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη 48χρονη σύζυγό του στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, πριν από έναν χρόνο περίπου, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να τού επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκιση τριών ετών.

Ο γυναικοκτόνος είναι χρόνιος ψυχωτικός ασθενής, καθώς το 2001 διαγνώστηκε με σχιζοφρενική διαταραχή. Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο και δικάστηκε σαν να είναι παρών. «Φοβόταν ότι θα χωρίσει με την μάνα μου. Της είχε πει ότι “αν ποτέ φύγεις, εγώ θα σε βρω και αν δεν σε βρω, θα κάνω κακό στους δικούς σου”. Ήταν πολύ βίαιος άνθρωπος. Νιώθαμε ότι κινδυνεύουμε. Ό,τι κι αν ήταν, ήταν πατέρας μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα κατέληγε έτσι», ανέφερε στην κατάθεση του ο γιος του θύματος και του θύτη.

Το στυγερό έγκλημα έγινε το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου 2021 στο σπίτι τους. Με κυνηγετικό μαχαίρι ο 50χρονος επιτέθηκε στη σύζυγό του και την κατακρεούργησε, με την άτυχη γυναίκα έφερε να καταλήγει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Σε κατάσταση «αμόκ»

Στη συνέχεια, ο δράστης, αφού πλύθηκε από τα αίματα, μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, στην πλατεία Αριστοτέλους, και ανέφερε σε αστυνομικούς ότι λίγο νωρίτερα, ευρισκόμενος σε κατάσταση «αμόκ», σκότωσε τη σύζυγό του με μαχαίρι, γιατί τον απατούσε και γιατί τον είχε κλείσει σε ψυχιατρείο. Υποστήριξε δε ότι δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι έκανε, λόγω της ψυχικής του διαταραχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σορό της 48χρονης η ιατροδικαστής μέτρησε συνολικά 23 τραύματα σε θώρακα, κοιλιακή χώρα και άκρα, με τα τραύματα στα χέρια της να πιστοποιούν πως πάλεψε για τη ζωή της







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This