Αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής κατά Παπαγγελόπουλου

Η κυρία Τσατάνη λέει ότι υπέστη ηθική βλάβη - Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού τόνισαν πως δεν είναι νόμιμη η δήλωση υποστήριξης

Must Read

Το αίτημα της εντολέως τους, Γεωργίας Τσατάνη, για παράσταση πολιτικής αγωγής στο Ειδικό Δικαστήριο που εξετάζει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην εισαγγελέα Κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προσπάθησαν να στηρίξουν οι δικηγόροι Δημήτρης Νινόπουλος και Θέμης Σοφός κατά τη χθεσινή, δεύτερη συνεδρίαση, αναφέροντας ότι η πελάτης τους έχει υποστεί ηθική βλάβη. Να υπενθυμίσουμε ότι η κυρία Τσατάνη είχε καταθέσει ότι δέχθηκε πιέσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλο, με βάση τις οποίες το Δικαστικό Συμβούλιο παρέπεμψε τον πρώην υπουργό στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.

Οι συνήγοροι όμως του πρώην υπουργού, Ιπποκράτης Μυλωνάς, Μάνος Ροδουσάκης και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τόνισαν πως δεν είναι νόμιμη η δήλωση υποστήριξης κατηγορίας στο παρόν δικαστήριο, πως η αστική αξίωση της κυρίας Τσατάνη έχει παραγραφεί και πως δεν είναι άμεσα ζημιωθείσα. Υπενθύμισαν ακόμη ότι η κυρία Τσατάνη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο είχε δηλώσει ότι δεν θα προβεί σε δήλωση πολιτικής αγωγής ενάντια στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σε περίπτωση ποινικής δίωξής του. Ο κ. Μυλωνάς, μάλιστα, σχολίασε καυστικά πως ήταν παράδοξο που η κυρία Τσατάνη αναφερόταν σε παράσταση πολιτικής αγωγής σε Ειδικό Δικαστήριο σε χρόνο κατά τον οποίο δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο από τη νομοθεσία, σαν να ήξερε πως επρόκειτο να περάσει σχετική διάταξη. Ο δε συνήγορος κ. Παπαγγελόπουλος, σημειώνοντας ότι η κ. Τσατάνη είχε αναφέρει το 2020 ότι δεν αμφισβητεί την εντιμότητα του πρώην υπουργού, αλλά τη σοβαρότητά του, σχολίασε ειρωνικά πως δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα περί σοβαρότητας.

Στην αρχή της συνεδρίασης, κατά την οποία συζητήθηκαν πάλι μόνο διαδικαστικά ζητήματα, αφού η ακροαματική διαδικασία είναι πιθανόν να μην ξεκινήσει ούτε την επόμενη εβδομάδα, το Ειδικό Δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει τα έγγραφα που είχε αιτηθεί ο συνήγορος υπεράσπισης της εισαγγελέως, Γιάννης Μαντζουράνης.

Ο δικηγόρος είχε αποκαλύψει στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου ότι ενδέχεται να έχει υπάρξει «παράβαση» στη διαδικασία κλήρωσης των ανώτατων δικαστών που μετέχουν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου, από τον Αρειο Πάγο, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Βουλή, καθώς ένας από τους αεροπαγίτες συμπεριλήφθηκε στην κλήρωση, παρά το γεγονός ότι ενδεχομένως βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Ετσι, ο κ. Μαντζουράνης είχε αιτηθεί να προσκομιστούν οι ημερομηνίες της αναρρωτικής άδειας αλλά και μία επιστολή του ανώτατου δικαστή, την οποία φέρεται ότι απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, αλλά δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του.

Ωστόσο, είχε διευκρινίσει πως, όποια και να ήταν η πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου σχετικά με τα έγγραφα, είχε εντολή από την κυρία Τουλουπάκη να μην υποβάλει ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς η ίδια επιθυμεί «να αγωνιστεί και να αθωωθεί επί της ουσίας». Πως επρόκειτο, δηλαδή, για αυτοτελές αίτημα της κ. Τουλουπάκη για να αποδειχτούν όλες οι παρανομίες που διενεργήθηκαν στο στάδιο της προδικασίας και της ενδιάμεσης προδικασίας, κατά το οποίο οι κατηγορούμενοι δεν είχαν το δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση. Τελικά, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα χορήγησης των εγγράφων, με το επιχείρημα ότι δεν συνοδεύτηκε από αίτηση ακυρότητας από τους συνήγορους της κυρίας Τουλουπάκη.

Η επόμενη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου θα γίνει τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This