«Χαραμάδα» για τους ανεμβολίαστους στο ΕΣΥ;

Ο Θάνος Πλεύρης, αν και εμφανίστηκε ανένδοτος για την επιστροφή τους, δήλωσε ότι στο τέλος του έτους θα εξεταστούν εκ νέου τα μέτρα

Must Read

Ανένδοτος στο θέμα της επιστροφής στις θέσεις τους των υγειονομικών που δεν έκαναν το εμβόλιο εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Η προσωπική μου θέση, που τη λέω και δεν είναι πολιτικά ευχάριστη, άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται και ανήκουν στο ΕΣΥ δεν θα έπρεπε να παραμείνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή.

Πάντως, ο ίδιος άφησε μια μικρή «χαραμάδα», λέγοντας πως στο τέλος του έτους αναμένεται να εξεταστούν εκ νέου τα μέτρα για τους «ανυπότακτους» υπαλλήλους του τομέα της Υγείας και θα ληφθούν αποφάσεις με βάση την πορεία της πανδημίας. Ο κ. Πλεύρης δεν θα μπορούσε να μην επαινέσει τον εαυτό του για την απόφαση που έλαβε για την εφαρμογή του προσωπικού γιατρού. Η ανταπόκριση του κόσμου, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν τεράστια και προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στην κυβέρνηση, καθώς οι εγγραφές των πολιτών στο σύστημα ξεπέρασαν τα 4.000.000, στόχος που, όπως δήλωσε, αναμενόταν να επιτευχθεί στα τέλη της χρονιάς.

Όπως ανέφερε, στο σύστημα έχουν ενταχθεί 3.250 γιατροί και στις ειδικότητες της παθολογίας, των γενικών και οικογενειακών γιατρών η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών άγγιξε το 30%, ενώ υπάρχουν περιθώρια να αυξηθεί η συμμετοχή. Παράλληλα, εντάχθηκαν και άλλες ειδικότητες και συγκεκριμένα αιματολόγοι, γαστρεντερολόγοι, καρδιολόγοι, νευρολόγοι, ενδοκρινολόγοι, διαβητολόγοι, νεφρολόγοι, ρευματολόγοι, ογκολόγοι, πνευμονολόγοι καθώς και γιατροί φυσικής ιατρικής – αποκατάστασης. «Όλες οι χώρες έχουν ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας. Η πανδημία μάς έδειξε ότι πολλοί συμπολίτες μας, επειδή δεν έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει, πάνε στα νοσοκομεία ακόμα και όταν δεν χρειάζεται. Το 55% των εξωτερικών ιατρείων στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που, εάν είχαν έναν γιατρό να τους πει τι να κάνουν, δεν θα πήγαιναν. Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σύστημα όπου ο πολίτης δεν θα πληρώνει τίποτα και θα μπορεί να έχει έναν γιατρό όχι όταν είναι ασθενής, αλλά όντας υγιής» εξήγησε ο υπουργός σχετικά με τον προσωπικό γιατρό.

Στο «μέτωπο» της πανδημίας, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως συγκριτικά με πέρυσι οι νοσηλείες φέτος κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως εξαιτίας του εμβολιασμού, των λιγότερο νοσηρών μεταλλάξεων και των αντιικών φαρμάκων. Ωστόσο, δεν απέκλεισε ότι θα αποφύγουμε ένα νέο κύμα κορωνοϊού τον χειμώνα, με την κατάσταση πάντως να είναι καλύτερη, αφού δεν είμαστε στην ίδια φάση με πέρυσι που θα φέρει και αύξηση στις νοσηλείες. Παράλληλα, είπε πως την εμφάνισή τους θα κάνουν και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού, οι οποίες είχαν ξεχαστεί λόγω της επικράτησης του κορωνοϊού. Τέλος, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα διευκρίνισε πως τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε όσους δεν εμβολιάστηκαν ήταν για να πείσει η κυβέρνηση τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς εκείνο που την ενδιέφερε ήταν το αποτέλεσμα και όχι η είσπραξη του προστίμου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αδιανόητη επίθεση του Άδωνι στην Ευρωπαία Εισαγγελέα για τα Τέμπη

Πρωτοφανής επίθεση κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως που ερευνά το έγκλημα στα Τέμπη εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά...

More Articles Like This