Απίστευτο: Έκλεψαν 20 τόνους καυσόξυλα, που θα τα διένειμαν σε κατοίκους ορεινών περιοχών

Μένουν χωρίς την πληρωμή τους και οι υλοτόμοι!

Must Read

Ένα εξοργιστικό περιστατικό συνέβη στον δήμο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, με αγνώστους να κλέβουν 20 τόνους καυσόξυλα από το Κοινοτικό Δάσος Λειβαδίου, με τον εκπρόσωπο του Δασικού Συνεταιρισμού Μοδίου να υποβάλει μήνυση στο Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης.

Το βράδυ της 19ης προς 20ή Σεπτεμβρίου, οι άγνωστοι προσέγγισαν το σημείο του Κοινοτικού Δάσους Λειβαδίου, όπου βρίσκονταν στοιβαγμένοι οι 20 τόνοι καυσόξυλα και τα έκλεψαν. Τα καυσόξυλα θα τα διένειμαν σε δικαιούχους, κατοίκους ορεινών περιοχών.

Έξαλλος ο αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης, Αργύριος Μωραΐτης, ο οποίος δήλωσε ότι «κόψαμε ξύλα για να τα μοιράσουμε στους κατοίκους, αλλά κάποιος τα… έκλεψε! Κάθε χρόνο δίνουμε καυσόξυλα σε δικαιούχους ορεινών περιοχών, όπως η κοινότητα της Περιστεράς και του Λειβαδίου. Στο πλαίσιο αυτό και έπειτα από συνεννόηση και υπόδειξη του Δασαρχείου, κόψαμε δεκάδες τόνους ξύλων. Από την ποσότητα αυτή, ένα μερίδιο θα πήγαινε στους υλοτόμους, που πραγματοποίησαν την κοπή. Ωστόσο, μας τα κλέψανε».

Το περιστατικό μάλιστα συνέβη σε μια περίοδο που λόγω της ενεργειακής κρίσης, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για καυσόξυλα, καθώς αποτελεί την κύρια πηγή θέρμανσης ορεινών περιοχών.

Ενοχλημένοι και οι κάτοικοι του Λειβαδίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο GRTimes ο πρόεδρος της Κοινότητας Λειβαδίου, Δημήτριος Γουδήρας: «Αυτό το απαράδεκτο περιστατικό συνέβη πρόσφατα και έχουν επιληφθεί οι Αρχές, που αναζητούν τον δράστη ή τους δράστες. Εκτός από τις ποσότητες που προορίζονταν για τους κατοίκους, υπάρχει κι ένα μερίδιο που θα λάμβαναν οι υλοτόμοι, οι οποίοι, σύμφωνα με τη σύμβαση της ρυθμιστικής μελέτης, θα λάμβαναν την αμοιβή τους σε είδος».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This