Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022

Πώς ο Μητσοτάκης κλότσησε τα «δώρα» του Ερντογάν στον ΟΗΕ

Ντόμινο λαθών! Επέλεξε να μην ασχοληθεί και να εξηγήσει στη Γ.Σ. τη συνεχή επιθετική, παράνομη και επικίνδυνη συμπεριφορά της Αγκυρας στο Αιγαίο σε πραγματικό χρόνο και πραγματικές κινήσεις

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2022 και εν όψει της Γ.Σ. του ΟΗΕ, η Τουρκία καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο με στρατιωτικά μέσα και πυρά, με το αιτιολογικό των στρατιωτικών ασκήσεων.

  • Της Κύρας Αδάμ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να μην ασχοληθεί και να εξηγήσει στη Γ.Σ. του ΟΗΕ τη συνεχή επιθετική, παράνομη και επικίνδυνη συμπεριφορά της Aγκυρας στο Αιγαίο σε πραγματικό χρόνο και πραγματικές κινήσεις. Αντιθέτως, εξακολουθεί να δέχεται τις κλιμακούμενες απειλητικές σε βάρος της εθνικής ακεραιότητας και εθνικής ασφάλειας επίσημες τουρκικές δηλώσεις, τις επιστολές στον ΟΗΕ και τώρα την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο επανέλαβε ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί «με όλα τα νόμιμα μέσα» τα εθνικά της συμφέροντα απέναντι στις «ολοένα πιο προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας».

Ιδού οι πλέον πρόσφατες απειλητικές και επιθετικές κινήσεις της Αγκυρας σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τις οποίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να αφήσει να τις «παρασύρει το ρέμα», χάνοντας έτσι την ευκαιρία να αξιοποιήσει τα «δώρα» που του προσέφερε ο Ερντογάν για να αποδείξει στην πράξη και σε πραγματικούς χρόνους τη μόνιμη τουρκική απειλή σε βάρος της Ελλάδας:

-Μόλις 7 ώρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ, η Αγκυρα ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι, επειδή η Ελλάδα παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα σχετικά με τα 10 ν.μ. του ΕΕΧ, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των βραχονησίδων του Αιγαίου, τη θαλάσσια περιοχή έρευνας και διάσωσης, τις αρμοδιότητες για το FIR Αθηνών, τα ελληνικά πεδία βολής κ.λπ., αναγκάζεται να εκτελεί στρατιωτικές ασκήσεις κόντρα στις «ελληνικές παρανομίες» για να προασπίσει τα τουρκικά ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο.

-Παράλληλα ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελέσει εκπαίδευση-βολές των S-400 μέχρι το ύψος των 51.000 ποδών, και μάλιστα σε περιοχή η οποία καταλαμβάνει και ελληνική κυριαρχία στη βραχονησίδα Τζουράφα, της οποίας η Αγκυρα επίσης αμφισβητεί το ελληνικό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Διάσπαση-διαμελισμός της ελληνικής κυριαρχίας

Η Αγκυρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 ενημέρωσε εκ νέου τη διεθνή κοινότητα, τους διεθνείς οργανισμούς και την ελληνική κυβέρνηση ότι θα εκτελέσει άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR), καθώς και προστασίας περιβάλλοντος στο Αιγαίο με UAV, από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Οκτωβρίου 2022, σε πέντε περιοχές και σε διαδρομές που ξεκινούν μεταξύ Ρόδου – Καστελόριζου και φτάνουν 20 ν.μ. νοτίως της Θάσου και επιστροφή, για 24 ώρες κάθε εικοσιτετράωρο, προκειμένου να διασφαλίσει τα τουρκικά ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο, «τα οποία η Ελλάδα παραβιάζει».

Όπως φαίνεται στον χάρτη, οι περιοχές και οι διαδρομές των UAV (με κόκκινο χρώμα) έχουν σχεδιαστεί 6 ν.μ. από τις ακτές Ρόδου, Ικαρίας, Χίου, Σκύρου και Λέσβου, διαμελίζοντας την ελληνική κυριαρχία των 10 ν.μ. ΕΕΧ, ενώ τόσο οι περιοχές της τουρκικής άσκησης όσο και οι διαδρομές των UAV κατακερματίζουν και διασπούν την ενότητα της ελληνικής κυριαρχίας στις βραχονησίδες, για τις οποίες η Αγκυρα έχει θέσει θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

ΠΡΩΤΟΝ
Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση γνωρίζει εκ των προτέρων ότι από 26 Σεπτεμβρίου έως 24 Οκτωβρίου τα UAV θα κατακερματίσουν την ελληνική κυριαρχία 2.400 φορές περίπου, που ισοδυναμούν με ίσες αντίστοιχες παραβιάσεις ΜΟΝΟ από τα UAV, χωρίς τις παραβιάσεις των επανδρωμένων αεροσκαφών. H κυβέρνηση διατηρεί ρόλο παρατηρητή. Προς άρση κάθε πιθανής παρανόησης και αμφιβολίας, η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει την ελληνική αγγελία Α 2999/22, με την οποία η κυβέρνηση δηλώνει διεθνώς ότι η τουρκική άσκηση καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία, χωρίς ωστόσο να επεμβαίνει νομικά, διπλωματικά, τεχνικά και στρατιωτικά για να τη διασφαλίσει.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Συγκέντρωση στήριξης στον πατέρα Αντώνιο – Σάλος με βίντεο παιδιών να αλλάζουν στίχους τραγουδιού για χάρη του!

Με την τουρκική άσκηση η Αγκυρα θα εκτελεί ταυτόχρονα και έρευνα-διάσωση, και κυρίως στην περιοχή Νο 5, όπως φαίνεται στον χάρτη, η οποία εκτείνεται 16 ν.μ. δυτικά του μέσου του Αιγαίου (25ος μεσημβρινός). Η Αγκυρα, αξιοποιώντας τη διαχρονική αδιαφορία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1979, ψήφισε τον νόμο 24611/12 Δεκεμβρίου 2001 με τον οποίο παράνομα εντάσσει το μισό Αιγαίο σε περιοχή της Τουρκίας για θαλάσσια έρευνα και διάσωση αρμοδιότητας ΙΜΟ. Η παρανομία έγκειται στο γεγονός ότι η Σύμβαση του ΙΜΟ ορίζει ότι οι περιοχές έρευνας και διάσωσης των χωρών οριοθετούνται με συμφωνία.

Ωστόσο, τον νόμο αυτόν με την τουρκική περιοχή τον υπέβαλε η Αγκυρα στον ΙΜΟ, ο οποίος δυστυχώς τον καταχώρισε στο διεθνές εγχειρίδιο θαλάσσιων περιοχών έρευνας-διάσωσης του ΙΜΟ (Global Sar Plan), ενώ καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει προσπαθήσει να το ανατρέψει. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μείζονα εθνικά προβλήματα σε βάρος της Ελλάδας για τα νησιά του Αιγαίου, και όχι μόνο, καθότι θα βρεθούν κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό τουρκικής περιοχής SAR και θα απομονωθούν.

Παράλληλα, η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο (FIR Αθηνών) καθίσταται και επικίνδυνη και αδύνατη, διότι η Σύμβαση της Θάλασσας δεν προβλέπει επικάλυψη της ΑΟΖ ενός κράτους από περιοχή SAR άλλου κράτους. Η Τουρκία προασπίζει και υπερασπίζει την υποτιθέμενη τουρκική περιοχή SAR ως κόρη οφθαλμού, και μάλιστα κάνει και αγρυπνίες για την προάσπισή της σε βάρος της Ελλάδας.

Αυτό τεκμαίρεται από το ότι η Αθήνα εξέδωσε στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 τη διεθνή αγγελία Α2997/22 για εκτέλεση SAR για πιθανή βύθιση λέμβου με πρόσφυγες στην περιοχή νοτίως της Χίου, όπως φαίνεται με μαύρη κουκκίδα στον χάρτη. Η Τουρκία αντέδρασε αστραπιαία και εξέδωσε την αγγελία Α 6341/22, την οποία αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία» ως τεκμήριο, η οποία υποστηρίζει διεθνώς ότι, σύμφωνα με τον ΙΜΟ, η περιοχή ανήκει στην Τουρκία, χωρίς όμως η ίδια να κάνει έρευνα-διάσωση για να σώσει τους πιθανούς ναυαγούς πρόσφυγες, μολονότι ισχυρίζεται ότι η περιοχή τής ανήκει, με αποτέλεσμα να φάσκει και να αντιφάσκει.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ
Η περιοχή 4, με κόκκινο χρώμα, επικαλύπτει και αχρηστεύει το πεδίο βολής Ανδρου. Για τα ελληνικά πεδία βολής Ανδρου, Ψαθούρας και Κρήτης, η Αγκυρα ισχυρίζεται εγγράφως και διεθνώς ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Σύμβαση Σικάγο του ICAO και το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ, που απαγορεύουν δέσμευση μεγάλων περιοχών και για μεγάλα χρονικά διαστήματα για στρατιωτικές ασκήσεις σε διεθνή θάλασσα και σε διεθνή εναέριο χώρο. Δηλαδή, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα πεδία βολής είναι παράνομα. Μολονότι τα τρία αυτά πεδία βολής είναι νόμιμα από τη δεκαετία του 1960 με αποφάσεις διεθνών οργανισμών που έχει προσυπογράψει και η Τουρκία, εντούτοις η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί τις αποφάσεις αυτές για να αντικρούσει την Τουρκία.

Τα στοιχεία που παρατέθηκαν καταγράφουν τις επιθετικές βλέψεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και αποτέλεσαν το καλύτερο δώρο του Ερντογάν στον πρωθυπουργό στον ΟΗΕ, ώστε να αποδείξει με τα επίσημα στοιχεία και με τον χάρτη την επιθετικότητα της Τουρκίας. Ωστόσο δεν συνέβη αυτό, προκειμένου να διασφαλιστούν η ελληνική κυριαρχία και τα νόμιμα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Η μέχρι σήμερα πολιτική της κυβέρνησης είναι τα μηνύματα, τα διαβήματα και οι ελληνικές δηλώσεις προς την Τουρκία και τίποτε άλλο, με αποτέλεσμα να αλωνίζει ο Ερντογάν. Και τούτο διότι:

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Μα, πάλι; Ξύλο μεταξύ μαθητών σε σχολείο στο Ηράκλειο της Κρήτης

Οι βραχονησίδες στο Αιγαίο είναι ελληνικότατες με βάση αποφάσεις διεθνών οργανισμών που έχει προσυπογράψει και η Τουρκία. Οι βραχονησίδες, την ελληνικότητα των οποίων αμφισβητεί η Τουρκία, ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ωστόσο, η κυβέρνηση στην πρόσφατη επιστολή της στον ΟΗΕ αναφέρει ότι οι βραχονησίδες στο Αιγαίο παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη διασφαλίζεται η ελληνικότητα των βραχονησίδων -δεδομένου ότι αυτές είναι ανύπαρκτες στις συνθήκες-, αλλά επιπλέον να γίνεται από την Ελλάδα παραποίηση και παραβίαση των συνθηκών, καθιστώντας την κυβερνητική πολιτική επικίνδυνη και ασυνεπή, προς όφελος της Αγκυρας.

Τα 10 ν.μ. του ΕΕΧ έχουν καταστεί έωλα, καθότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν κυρώσει με νόμο τη Σύμβαση Σικάγο και Θάλασσας, όπου αναγράφεται ότι κάθε χώρα ασκεί πλήρη και αποκλειστική κυριαρχία στον εναέριο χώρο πάνω από την ξηρά και τα χωρικά ύδατα, που για την Ελλάδα είναι 6 ν.μ.

Οφείλει η κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες διορθωτικές ενέργειες για τις βραχονησίδες, τα 10 ν.μ. ΕΕΧ, καθώς και για την περιοχή SAR, τα σχέδια πτήσης, FIR Αθηνών, τα πεδία βολής, τη ζώνη αλιείας κ.λπ. Διαφορετικά, τα νόμιμα κυριαρχικά και άλλα δικαιώματα στο Αιγαίο θα μετατραπούν σε τουρκικά κεκτημένα, χωρίς δυνατότητα ανατροπής (Κύπρος, Ιμια, τουρκολιβυκή ΑΟΖ). Επισημαίνεται ότι οι διορθωτικές ενέργειες δεν θα προκαλέσουν βλάβη στην κυβέρνηση και δεν θα «πληρώσει» πολιτικό κόστος, για τον λόγο αυτόν εκτιμάται ότι πρέπει να γίνουν άμεσα, διότι καθίστανται επιτακτικές για τη διασφάλιση των νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Κυβέρνηση και σύμμαχοι ξέχασαν την απειλή των S-400

Η Τουρκία για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο δοκιμάζει επιχειρησιακά τους S-400. Η περιοχή που έχει δεσμεύσει η Τουρκία φαίνεται με μαύρο κύκλο στον χάρτη και καταλαμβάνει την κυριαρχία της βραχονησίδας Τζουράφα. Σύμφωνα με την τουρκική διεθνή αγγελία, το ύψος της δοκιμής των S-400 καθορίζεται μέχρι τα 51.000 πόδια. Ωστόσο, από τη δοκιμή αυτή, η οποία γίνεται για δεύτερη φορά στην Τζουράφα, τίθεται αυτομάτως και θέμα κυριαρχίας της βραχονησίδας, γεγονός που η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει, μολονότι ισχυρίζεται διεθνώς ότι η περιοχή της τουρκικής δοκιμής των S-400 καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία.

Αποτελεί επικίνδυνο φαινόμενο το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί τους S-400 για να αντιμετωπίσει τη γενική πολιτική της Τουρκίας (σε ΝΑΤΟ, Ε.Ε., ΗΠΑ), ενώ οι φίλιες και συμμαχικές δυνάμεις προς την Ελλάδα έχουν ξεχάσει τους S-400, μολονότι οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και ο 6ος Στόλος έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η δοκιμή των S-400 σε συνδυασμό με τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας με τα UAV και τα επανδρωμένα αεροσκάφη, που αποτελούν εφαρμογή της ρητορικής του Ερντογάν, θα πρέπει να αφυπνίσει την κυβέρνηση, διότι ίσως η δοκιμή αυτή των S-400 να αποτελεί προετοιμασία τουρκικών ενεργειών σε βάρος της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας της Έμμας, λίγες ώρες μετά την κηδεία της…

Ραγίζει καρδιές η μητέρα της αδικοχαμένης 21χρονης φοιτήτριας, που έχασε τη ζωή της όταν...

Βαριά ποινή στην Κλοντιάνα Τσέλο που πυροβόλησε τον οφθαλμίατρο

Συνολική ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 21 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην 50χρονη εικαστικό...

Πειραιάς: Οργή για την «ομερτά» στο Δημοτικό Θέατρο και τον τραυματισμό μικρών μαθητών!

«Κύριοι υπεύθυνοι, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο δεν είναι ελαφριοί τραυματισμοί» αναγράφει τα πανό που...

Ανήκουστο! Έλληνας εργοδότης ανάγκαζε τους εργαζόμενους να κάνουν… κάμψεις!

Δεν έχει ακουστεί αντίστοιχο περιστατικό στα ελληνικά χρονικά! Έλληνας επιχειρηματίας είχε μετατρέψει την εταιρεία...

Πτώση βράχων στην Αθηνών – Κορίνθου: Στην κυκλοφορία μόνο η δεξιά λωρίδα στην περιοχή...

Η δεξιά λωρίδα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου δόθηκε στην κυκλοφορία στην περιοχή...

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια

Τι αποκαλύπτει εργαζόμενη σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου

Ντυμένες στα λευκά η μάνα και η αδερφή της αδικοχαμένης Έμμας στην κηδεία

Δάκρυα στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση ότι η 21χρονη φοιτήτρια που παρέσυρε, σκότωσε και...

«Άριελ»: Προς τους κατοίκους της Λήμνου η νέα προειδοποίηση μέσω 112 – Ποτάμια οι...

Η κακοκαιρία «Άριελ» συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στην επικράτεια, με το 112 να...

Έχει ξεφύγει η κατάσταση στην Κρήτη: Ξύλο και πυροβολισμός μετά από καβγά στο Αντισκάρι!

Ξέφυγε πολύ η κατάσταση μετά από ένα καβγά στο Αντισκάρι του Ηρακλείου Κρήτης με...

Ανατροπή: Δεν ασέλγησε τελικά ο 59χρονος εκπαιδευτικός στην 10χρονη!

Τεράστια ανατροπή στην υπόθεση των ασελγών χειρονομιών που φέρεται να έκανε ένας 59χρονος εκπαιδευτικός...

Τρία χρόνια φυλακή για πατέρα που χτυπούσε με ξύλο στο κεφάλι την 40χρονη κόρη...

Μια πρωτοφανής υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα καθώς εκδικάστηκε στο Αυτόφωρο...

Θεσσαλονίκη: Μήνυση στην παιδοψυχολόγο που εξέτασε την 16χρονη η οποία κατήγγειλε ασέλγεια από τον...

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της 16χρονης αθλήτριας κωπηλασίας από την Θεσσαλονίκη η οποία είχε...

Με αιχμές κατά της Παλιοσπύρου η ανακοίνωση της εταιρείας που «κόβει» τη συνεργασία με...

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η EnableGood ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη...

Στο σφυρί (ξανά) οι δύο βίλες του Ψυχάρη στο Ψυχικό!

Με οριστικό τρόπο έκλεισε χθες ο κύκλος της ιστορικής «Ελευθεροτυπίας», καθώς πραγματοποιήθηκε και κατακυρώθηκε...

Ψεύδεται η σύζυγος του Στουρνάρα!

Ένα απίστευτο ψέμα εκστόμισε δημοσίως -και μάλιστα σε αίθουσα δικαστηρίου- η σύζυγος του Γιάννη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαριέτα Φουρεράι: Είδαμε για πρώτη φορά την μητέρα της Ελένης Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης...

Ξαφνική αποχώρηση της Ντόρας Κουτροκόη από ΣΚΑΪ – Πώς αντέδρασε η παρουσιάστρια

Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν τον ΣΚΑΪ να «κόβει»...

Έτσι έκλεψαν την 21χρονη Έμμα ενώ ήταν αιμόφυρτη στον δρόμο

Με αυτά τα χρήματα θα έβγαζε τα έξοδα του μήνα και θα πλήρωνε την κλινική ζώων όπου νοσηλευόταν ο σκύλος της

Εύβοια: Κατέρρευσαν σκάλες σε σπίτια, μετά τα βραδινά Ρίχτερ

Σε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκεται η κοινότητα Ζαράκων στη Νότια...
spot_img

NEWSROOM