Δακτύλιος 2022: Πότε επιστρέφει και ποιοι εξαιρούνται

Όσα πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Must Read

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Δακτυλίου. Σε λίγες ημέρες, δεν θα επιτρέπονται όλα τα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης, ωστόσο, θα ισχύουν οι εξαιρέσεις, ενώ θα υπάρχουν και πολύ σημαντικές αλλαγές.

Θέμα χρόνου αποτελεί η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ημερομηνία έναρξης του μέτρου. Το σίγουρο είναι πως θα αρχίσει μέσα στον Οκτώβριο, με πιθανότερη την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.

Ποια αυτοκίνητα κινούνται ελεύθερα

Διέρχονται ελεύθερα όσα έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2021. Παράλληλα, όσα:

  • ηλεκτρικό
  • εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου
  • υβριδικό
  • κατηγορίας Euro 6 και ταυτόχρονα να εκπέμπει κάτω από 120 gr CO2. Επισημαίνεται ότι οι εκπομπές CO2 δε σχετίζονται με το επίπεδο ρύπων Euro 6

Μέσω της ειδικής πλατφόρμας του gov.gr μπορούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που ανήκουν στις άνω κατηγορίες, να κάνουν αίτηση για να λάβουν το ειδικό σήμα ελεύθερης κυκλοφορίας στον Δακτύλιο.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, που έχουν μόνιμη κατοικία εντός του ορίου του Δακτυλίου μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν από τα όρια ελεύθερα. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα που χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Επίσης, ελεύθερα διέρχονται από τον Δακτύλιο, τα οχήματα ιατρών που φέρουν το ειδικό σήμα, φυσιοθεραπευτών, αναπήρων πολέμου, αυτοκίνητα που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑΜΕΑ ή ασθενείς που χρήζουν συχνής θεραπείας.

Στις εξαιρέσεις συμπεριλαμβάνονται και αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών, ΟΤΑ, Οργανισμών ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με ειδικούς αριθμούς κυκλοφορίας ή με εμφανή σήματα των υπηρεσιών αυτών, για τους επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών, εκπροσώπων του Τύπου με περιορισμό ανά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This