Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Κέρκυρα: Πλημμύρες, εγκλωβισμένοι και μεγάλες καταστροφές

Κατολισθήσεις βράχων και σπασμένοι κορμοί δέντρων σε κεντρικούς δρόμους του νησιού

Must Read

Απίστευτες είναι οι εικόνες από την πρωινή έντονη βροχόπτωση στην Κέρκυρα. Πολλά σπίτια και δημόσια κτίρια πλημμύρισαν, κάτοικοι βρέθηκαν «παγιδευμένοι», ενώ από κατολισθήσεις βράχων και σπασμένων κορμών δέντρων κινδύνεψαν πολλοί ντόπιοι.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, «πλημμυρικά προβλήματα έχουν σημειωθεί στον κόμβο της Μεσσογγής, λόγω του όγκου του νερού, με αποτέλεσμα να είναι κλειστό αυτή την ώρα το ένα ρεύμα κυκλοφορίας». Άνδρες της πυροσβεστικής επιχειρούν να απομακρύνουν κομμάτια βράχων και κλαδιά δέντρων από το οδόστρωμα της Εθνικής οδού Κέρκυρας -Λευκίμμης, όπου και εντοπίστηκαν τα περισσότερα προβλήματα, από τη νεροποντή.

Από τις ισχυρές καταιγίδες πλημμύρισε και το Κέντρο Υγείας της Λευκίμμης, αλλά και σχολεία. Μετά το κέντρο Υγείας της Λευκίμμης, όπου υπάλληλοι από το πρωί προσπαθούν με σκούπες να διώξουν τα νερά, πλημμύρισε και το Γυμνάσιο Λευκίμμης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, κατά το υπόλοιπο της ημέρας στην Κέρκυρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και σε ορεινά κυρίως τμήματα των υπολοίπων ηπειρωτικών, με εξαίρεση τη Θράκη. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται κατά τις βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This