Θα μιλήσουμε, επιτέλους, σοβαρά για την πανδημία;

Οσοι προσπαθούσαν να διεξάγουν σοβαρή συζήτηση αποκαλούνταν -κυρίως από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη- «ψεκασμένοι», «τζαμπατζήδες», «συνωμοσιολόγοι»

Must Read

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η παραδοχή της Janine Small, που είναι διευθυντικό στέλεχος της Pfizer, ότι το εμβόλιο της εταιρίας της για τον Covid-19 δεν είχε δοκιμαστεί σχετικά με τη διακοπή της μετάδοσης του ιού προτού εισέλθει στην αγορά. Η κατάθεση της κ. Small δόθηκε σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και την ερώτηση-κλειδί υπέβαλε ο Rob Roos, ευρωβουλευτής του ολλανδικού κόμματος JA21.

Αυτή η παραδοχή -και, μάλιστα, από επίσημα χείλη- ενώπιον μελών του Ευρωκοινοβουλίου ακυρώνει όλα τα επιχειρήματα που αναπτύσσονταν σε παγκόσμιο επίπεδο από πολιτικούς και «ειδικούς», ότι εμβολιαζόμασταν για τους άλλους για να μην μπορούμε να τους μεταδώσουμε τον ιό και να δημιουργήσουμε «τείχος ανοσίας».

Σε όλες -πλην Ελλάδος- τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στα περισσότερα κράτη της υφηλίου γίνεται σοβαρός και ανοιχτός διάλογος για την πανδημία. Η αναγκαιότητα της επιβολής περιοριστικών μέτρων και το κλείσιμο των επιχειρήσεων, η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα διάφορα στάδια της πανδημίας ήταν μερικά από τα θέματα που θίχτηκαν στα εθνικά κοινοβούλια, στο Ευρωκοινοβούλιο, στα ΜΜΕ πολλών χωρών και σε μια σειρά από φορείς και θεσμικά όργανα.

Στην Ελλάδα, όμως, όπου η κυβέρνηση ευνοεί και επιχορηγεί τη μία και μοναδική άποψη, την… επίσημη (δηλαδή τη δική της), αυτή η συζήτηση απαγορεύτηκε. Οσοι προσπαθούσαν να τη διεξάγουν αποκαλούνταν -κυρίως από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη- «ψεκασμένοι», «τζαμπατζήδες», «συνωμοσιολόγοι» κ.ά.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και οι «ειδήμονες», οι οποίοι διαβεβαίωναν το κοινό ότι όποιος εμβολιαζόταν θα προστάτευε κυρίως τους άλλους, επειδή με τον δικό του εμβολιασμό θα έσπαγε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι «ειδικοί» έκαναν λεκτικές επιθέσεις εναντίον όλων όσοι εξέφραζαν σκεπτικισμό ή και διαφωνίες απέναντι στην επίσημη γραμμή.

Τώρα οι εξελίξεις επιβάλλουν τη διεξαγωγή σοβαρού διαλόγου για το θέμα και στην Ελλάδα και την απόδοση ευθυνών για την καταστροφή που υπέστη η χώρα, με τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και -πάνω απ’ όλα- τους 33.313 νεκρούς της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This