Επελαύνει η κακοκαιρία: Νεκρός 50χρονος στην Κρήτη – Μήνυμα από το 112 σε Κάρπαθο, Κάσο, Ρόδο, Χάλκη και Καστελόριζο

Αγωνιώδεις έρευνες για την αγνοούμενη στην Κρήτη - 453 κλήσεις μέσα σε μια ώρα

Must Read

Εικόνες απόλυτης καταστροφής έχει δημιουργήσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη, όπου ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του και αγνοείται μια γυναίκα στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας, αφού παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ωστόσο συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τις επόμενες ώρες τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσουν τα Δωδεκάνησα, ενώ λίγο μετά τις 18:00 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Καρπάθου και της Κάσου, ενημερώνοντάς τους για τα έντονα φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή τους.

Λίγο αργότερα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Ρόδου, της Χάλκης και του Καστελόριζου, προειδοποιώντας για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.




Το ΙΧ του άτυχου 50χρονου εντοπίστηκε με τον ίδιο μέσα νεκρό, ενώ με τη συμμετοχή δυτών της 3ης ΕΜΑΚ και του λιμενικού, συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού για την αγνοούμενη συνεπιβάτιδά του που σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα. Οι δυο άνθρωποι είχαν μεταβεί στην περιοχή από το Ηράκλειο για εργασίες.

Δείτε επίσης: Σύζυγος αγνοούμενης στην Αγία Πελαγία: «Μακάρι να βρεθεί ζωντανή»

Δείτε επίσης: Τραγωδία στην Κρήτη: Υπήρχε συνοδηγός στο αυτοκίνητο του 45χρονου – Εστάλη μήνυμα από το 112

Στα ευχάριστα, ζωντανή απεγκλωβίστηκε από τους διασώστες μια γυναίκα η οποία παρασύρθηκε από χείμαρρο την παραλία της Λυγαριάς, 1 χλμ ανατολικά της Αγίας Πελαγίας.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, στον απεγκλωβισμό 8 τουριστών κι ενός φύλακα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας προχώρησε η πυροσβεστικη υπηρεσία. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.




Γνωστός φωτογράφος ο άτυχος 50χρονος

Θύμα της κακοκαιρίας που σαρώνει την Κρήτη έπεσε ο φωτογράφος Κώστας Βεργάκης που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά στην Αγία Πελαγία και τον ανέσυραν νεκρό οι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με το ekriti, ο 50χρονος είναι γιος του πρώην αντιδημάρχου Ηρακλείου Δημήτρη Βεργάκη, με καταγωγή από το Μεσοχωριό. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε στο πένθος την οικογένεια του αλλά και το χωριό, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής να τον αποχαιρετά με ένα συγκλονιστικό μήνημα στο Facebook.

Δείτε την ανάρτηση:

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία που πλήττει το νησί

«Ποτάμια» οι δρόμοι, βούλιαξαν αυτοκίνητα – Οργισμένοι οι κάτοικοι

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Κρήτη τις τελευταίες ώρες. Δρόμοι έγιναν ποτάμια, αυτοκίνηταν βούλιαξαν στη λάσπη, δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, με τους κατοίκους να σπεύδουν πανικόβλητοι να σώσουν ότι μπορούν.

Η οργή ξεχειλίζει και πολλοί μάλιστα αναρωτιούνται για τα αντιπλημμυρικά έργα, που πραγματοποίησε ο Δήμος. «Αυτό το σημείο έχει πλημμυρίσει και άλλη φορά. Εδώ ήμασταν πάλι πριν από λίγα χρόνια που κάναμε το ίδιο ρεπορτάζ στο σημείο, εκεί όπου τα οχήματα είναι μέσα στο νερό. Είχε κατέβει πάλι ο χείμαρρος και είχε παρασύρει τα πάντα στο διάβα του. Ευτυχώς όμως δεν είχαμε τότε ανθρώπινες απώλειες όπως έχουμε τώρα», ανέφερε ρεπόρτερ της ΕΡΤ.

Όπως επισήμανε έχουν προσπαθήσει οι αρχές του τόπου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με αντιπλημμυρικά έργα αλλά δεν κατέστη εφικτό, καθώς είναι ένα κομμάτι της Αγίας Πελαγίας που έχει κτιστεί πάνω σε ρέμα. Οπότε επαναλαμβάνεται με κάθε ακραία βροχόπτωση το ίδιο σκηνικό.

 

Πυροσβεστική: 453 κλήσεις μέσα σε μια ώρα

Έκτακη ενημέρωση για την κακοκαιρία που «σφυροκοπά» την Κρήτη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την Πυροσβεστική με τον εκπρόσωπο Τύπου, Ιωάννη Αρτοποιό να τονίζει πως συνεχίζουν να επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό μίας αγνοούμενης στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, καθώς και για τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές Σητεία, Ιεράπετρα, Λιβάδια και Άγιο Ιωάννη Λασιθίου, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και στο Ηράκλειο.

«Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν κυρίως στις περιοχές Σητεία, Ιεράπετρα, Λιβάδια και Άγιο Ιωάννη Λασιθίου, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και στο Ηράκλειο, μεταξύ άλλων, και για τον εντοπισμό μίας αγνοούμενης στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι δεν έχουν αναφερθεί άλλοι αγνοούμενοι μέχρι αυτή την στιγμή. Όπως είπε, σήμερα λίγο πριν από το μεσημέρι, εκδηλώθηκαν ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου Κρήτης και υπογράμμισε ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 453 κλήσεις μέσα σε μία ώρα.

«Η σφοδρότητα του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο υπερέβη τις όποιες μετεωρολογικές προβλέψεις. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας ήταν ήδη σε επιφυλακή. Σε συνέχεια έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ και άμεσα επιχείρησαν στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν αυτά τα φαινόμενα», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

Επιπλέον, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι πυροσβέστες ανέσυραν έναν άντρα 50 ετών χωρίς τις αισθήσεις από ιδιωτικό αυτοκίνητο στην ακτή της Αγίας Πελαγίας, ενώ σώες απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες στην περιοχή της Λυγαριάς. Ακόμη, σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν από πυροσβεστικές δυνάμεις 30 άτομα σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου, εκ των οποίων 9 από τον αρχαιολογικό χώρο της Σητείας μεταξύ τους και 2 παιδιά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν μετατοπιστεί στην ανατολική Κρήτη και ήδη εκδηλώνονται βροχοπτώσεις σε Κάρπαθο και Κάσο. «Σε αυξημένη ετοιμότητα για τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων βρίσκονται όλες οι δυνάμεις μας σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Καστελόριζο», υπογράμμισε.

«Από την περασμένη Πέμπτη που εκδόθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες για την επερχόμενη επιδείνωση του καιρού και στην Κρήτη. Σε ό,τι αφορά την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας επικοινώνησε από χθες, Παρασκευή, με τις Περιφέρειες και όλους τους δήμους των περιοχών αυτών, τηρώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα. Στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας μετά από σχετική διαβούλευση με την Περιφέρεια Κρήτης, όλα τα φαράγγια στο νησί έκλεισαν προληπτικά από χθες. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εκδήλωση τυχόν έντονων καιρικών φαινομένων», κατέληξε.

Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:










Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This