Η κατάθεση της μητέρας της 12χρονης και τα στοιχεία που «καίνε» τον Μίχο – Έρχεται νέος γύρος συλλήψεων

«Μου ζήτησε να υπογράψω ότι δε θα προβώ σε καταγγελία, "για να μην καταστραφούν δύο οικογένειες"», είπε η 37χρονη για τη σύζυγο του 53χρονου παιδοβιαστή και μαστροπού

Must Read

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε η 37χρονη μητέρα της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της ότι δεν έχει διαπράξει τίποτα σε βάρος του παιδιού της και αποφάσισαν την προφυλάκισή της, με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Κατά τη διάρκεια της απολογία, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, η 37χρονη δήλωσε «πλήρη άγνοια» για τα όσα συνέβαιναν στην κόρη της, ενώ, αναφερόμενη στον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, Ηλία Μίχο, ο οποίος «κέρναγε συχνά τα παιδιά παγωτά και πορτοκαλαδες και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας, έπραξε όλα αυτά».

Επιχειρώντας δε να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο κάποια μικροποσά έχουν κατατεθεί στον λογαριασμό της, φέρεται ότι υποστήριξε πως το παιδί είχε πάρει την κάρτα και το ΙΒΑΝ της, τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν για τις παράνομες συναλλαγές του Μίχου. Φέρεται δε να ισχυρίστηκε και ότι δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που έχουν στείλει τα εμβάσματα, ενώ επέμεινε ότι ο Ηλίας Μίχος είχε ζητήσει από τη μικρή να του πάει την κάρτα της.

Βασικός ισχυρισμός της 37χρονης ενώπιον της ανακρίτριας, ήταν το γεγονός ότι η ίδια κατήγγειλε τον 53χρονο στις Αρχές στις 3 Σεπτεμβρίου 2022, όταν δήλωσε στην Αστυνομία φοβερά σοκαρισμένη και εξήγησε πως γνώριζε τον άνθρωπο πίσω από τα μηνύματα που είχαν βρεθεί στο κινητό της κόρης της και τον εμπιστευόταν.

«Σοκαρίστηκα πολύ. Τον άνθρωπο αυτόν τον ξέρουμε πολλά χρόνια. Διατηρεί mini market στον Κολωνό. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν οικογένειες με παιδιά, τα οποία κάνουν παρέα με τα δικά μας και καθόμαστε στην παιδική χαρά. Μάλιστα, ξέρουμε ότι ο άνθρωπος αυτός κερνούσε τα παιδάκια παγωτά και διάφορα άλλα. Φέτος τον Απρίλιο, αν θυμάμαι καλά, ξεκίνησα να πηγαίνω στο μαγαζί του να καθαρίζω, καθώς δεν είχα άλλη δουλειά κι έπρεπε να συντηρήσω την οικογένειά μου και τα οκτώ παιδιά μου. Μετά από λίγο καιρό βρήκα δουλειά σε ένα μανάβικο και σταμάτησα να πηγαίνω στο μαγαζί του. Τότε αυτός μου πρότεινε να τον βοηθάει πού και πού στο καθάρισμα, για να βγάζει κι αυτή χαρτζιλίκι κι επειδή τον εμπιστευόμουν, το δέχτηκα. Γενικά ήξερα ότι σαν άνθρωπος βοηθούσε πολλούς συνανθρώπους του, βοηθούσε στην εκκλησία, έκανε δωρεές και τον θεωρούσα καλό», δήλωσε η 37χρονη.

Κατά την απολογία της αναφέρθηκε, επίσης, στο πώς αποκαλύφθηκε, τελικά, η κακοποίηση της κόρης της από τον Ηλία Μίχο. «Η νύφη μου με κάλεσε έντρομη και μου ανέφερε ότι βρήκε στο κινητό τηλέφωνο της κόρης μου μηνύματα που είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο, τα οποία είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο και ότι τού είχε αποστείλει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. Μόλις άκουσα όσα μου είπε η νύφη μου κυριολεκτικά τρελάθηκα. Τού έστειλα μήνυμα και τον ρώτησα αν έχει στείλει μηνύματα στην κόρη μου και ο ίδιος το αρνήθηκε. Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο ίδιος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου, κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστηκα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και ο θυμός μου που την επόμενη μέρα του απέστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή», είπε αρχικά.

Βίασε τη 12χρονη στο υπόγειο του μαγαζιού του

Υποστήριξε δε ότι πήγε αμέσως στην αστυνομία, όπου οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων τής ζήτησαν να μην αναφέρει τίποτα και σε κανέναν, «μέχρι να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα και να μην αντιληφθεί ο κατηγορούμενος ότι έχω προβεί σε καταγγελία σε βάρος του, γιατί θα εκκινούσαν αστυνομική έρευνα άμεσα». Κατόπιν, σημείωσε ότι, το επόμενο βήμα της, ήταν να μιλήσει με την 12χρονη κόρη της, η οποία τής αποκάλυψε ότι, μία φορά κατέβηκε στο υπόγειο του μαγαζιού του Μίχου και εκείνος τη βίασε.

«Σε επικοινωνία που είχα με την κόρη μου τη ρώτησα τι είχε συμβεί και μου είπε ότι κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Ηλία Μίχου κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος τη βίασε. Μου ανέφερε και ότι την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό», υποστήριξε.

Η κατηγορούμενη φέρεται να ανέφερε, ακόμη, ότι η σύζυγος του κατηγορούμενου τής είχε ζητήσει να συναντηθούν και της έδωσε χρήματα. «Στην συνάντησή μας εκείνη μου ανέφερε ότι είναι σε κατάσταση σοκ και μάλιστα μου είπε “σαν γυναίκα προς γυναίκα άφησέ με να σε βοηθήσω, γιατί γνωρίζω ότι έχεις οκτώ παιδιά” και η ίδια έβγαλε από μόνη της και μου έδωσε 100 ευρώ. Εγώ δεν της γνωστοποίησα ότι είχα ήδη προβεί σε καταγγελία. Μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να καταστραφούν δύο οικογένειες. Μετά από 3-4 ημέρες, της έστειλα εκ νέου μήνυμα που της ζητούσα εκατό ευρώ και πράγματι η ίδια μου είπε να συναντηθούμε. Στη συνάντησή μας αυτή, μου έδωσε άλλα εκατό (100) ευρώ ως οικονομική βοήθεια. Πριν φύγω από τη συνάντησή μας, μού πρότεινε να πάμε σε έναν δικηγόρο και να υπογράψω ένα χαρτί ότι δε θα προβώ σε καταγγελία, ενώ εκείνη θα μου έδινε μία καλή αποζημίωση, για να μην καταστραφούν δύο οικογένειες», κατέληξε η 37χρονη.




Ιδιαιτέρως επιβαρυντικά στοιχεία για το Μίχο

Σοκαριστικά, εξάλλου, είναι τα όσα περιέγραψε το 12χρονο κορίτσι στην ψυχολόγο της Αστυνομίας, μια μέρα πριν συλληφθεί η μητέρα της την περασμένη Πέμπτη. Η ανήλικη είπε στην ψυχολόγο ότι ο Ηλίας Μίχος την πήγαινε σε οίκο ανοχής, περιγράφοντας λεπτομέρειες για τον τρόπο που δρούσε ο κατηγορούμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση της 12χρονης είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον βασικό κατηγορούμενο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., η 12χρονη υποστήριξε ότι η μητέρα της δεν είχε καταλάβει κάτι, όπως κατάλαβε η θεία της, γιατί ήξερε ότι ασχολείται πολλές ώρες με το κινητό και όταν έρχονταν τα μικρά έμπαινε σε άλλη σελίδα «για να βλέπουν ότι παίζω παιχνίδια και αυτά». Η ψυχολόγος τη ρώτησε τι ποσά έβαζαν οι άνθρωποι για τις φωτογραφίες και το κορίτσι απάντησε «20 ή 25 ευρώ».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τα αδέλφια της 12χρονης να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας ή εκμετάλλευσης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος. Ο Εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες να διενεργήσουν λεπτομερή έρευνα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Έξι συλλήψεις μέχρι στιγμής, έπονται τουλάχιστον επτά ακόμη

Μαζί με τη σύλληψη της μητέρας με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας, τις συλλήψεις του 53χρονου Ηλία Μίχου και του 42χρονου Γιάννη Σοφιανίδη (ο πρώτος είναι κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών και ο δεύτερος στις φυλακές Τρίπολης), οι συλλήψεις για την υπόθεση του Κολωνού που έχει σοκάρει το πανελλήνιο ανέρχονται, μέχρι στιγμής, στις έξι. «Αυτό, όμως, είναι μόνο η αρχή», είπε ανώτατη πηγή στο ethnos.gr., καθώς με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ακόμη τρεις έχουν ταυτοποιηθεί και αναγνωριστεί από το παιδί, ενώ συνολικά άλλοι τέσσερις είναι στο μικροσκόπιο των Αρχών και αναμένονται εξελίξεις ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

«Όσοι μίλησαν δήθεν με το παιδί μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα, ακόμη και όσοι έκαναν κλικ στην “αγγελία” θα βρεθούν και θα περάσουν το κατώφλι του 7ου ορόφου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ανηλίκων. Δεν θα μείνει κανείς απ’ έξω», λέει αστυνομικός της Ασφάλειας με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων υποθέσεων. «Υπάρχει μία προτεραιοποίηση στα επίπεδα της έρευνας η οποία κινείται σε ταυτόχρονο χρόνο με τις έρευνες που γίνονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Όσο ανοίγουν τα κινητά και τα λάπτοπ, όσο το cloud προσφέρει πολύτιμα στοιχεία και νέα πρόσωπα ταυτοποιούνται, τόσο και εμείς θα προχωράμε», συμπληρώνει αναλυτής των ηλεκτρονικών ιχνών της ΕΛ.ΑΣ.

Το πιο σημαντικό πρόσωπο από όλα αυτά φαίνεται να είναι ο «Μιχάλης», ο άνδρας όπως τον κατονόμασε η 12χρονη, που φέρεται να είχε τον ρόλο όχι μόνο της «κλείστρας» ραντεβού, αλλά και την θέση του συνοδού. Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι εκείνος που στην γλώσσα των αστυνομικών χαρακτηρίζεται ως υπαρχηγός του κυκλώματος και σύμφωνα με όσα είπε το παιδί εκείνος την συνόδευε στα ραντεβού, όταν δεν μπορούσε να το κάνει ο Ηλίας Μίχος. «Ο εντοπισμός και η σύλληψή του θα επιταχύνει τις έρευνες, διότι ο ίδιος φέρεται να είναι ένα πρόσωπο που ξέρει πολλά και να συμμετείχε ενεργότατα σε όσα φρικτά και άρρωστα βίωσε για σχεδόν τέσσερις μήνες η 12χρονη», καταλήγει η ίδια πηγή.

Ανατριχιαστική κατάθεση της θείας της 12χρονης

Νέες αποκαλύψεις κάνει η θεία της 12χρονης, αδερφή του πατέρα της, για τα μηνύματα του Ηλία Μίχου που κατηγορείται ότι βίαζε και εκπόρνευε την ανήλικη. Η θεία εξιστορεί πως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς, όπως επεσήμανε στην κατάθεσή της, προβληματιζόταν από το γεγονός ότι η 12χρονη ήταν διαρκώς απασχολημένη σε δύο κινητά.

Σημειώνεται ότι η θεία της ανήλικης κοπέλας, ήταν αυτή που επικοινώνησε αρχικά με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στη συνέχεια με τους γονείς του κοριτσιού και έτσι αποκαλύφθηκε η δράση του 53χρονου παιδοβιαστή και μαστροπού. Η θεία της 12χρονης που διαμένει στη Λευκάδα και φιλοξενούσε την ανήλικη για να κάνει τις διακοπές της, είπε: «Με αυτό που αντίκρισα σοκαρίστηκα. Είδα ότι συνομιλούσε με έναν “Ηλία Μίχο”, ο οποίος της έλεγε αισχρά πράγματα, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία υπήρχαν και γυμνά βίντεο και φωτογραφίες της ανιψιάς μου…». Όπως δήλωσε, αμέσως επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και με τους γονείς της 12χρονης, εξαναγκάζοντάς τους ουσιαστικά την επόμενη ημέρα να καταγγείλουν τον βιασμό και την εκπόρνευση της ανήλικης.

«Περί τα τέλη Αυγούστου η ανιψιά μου ήρθε να μείνει μαζί μου στο νησί για λίγες ημέρες. Την Παρασκευή 2/9/2022 και ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι, παρατηρούσα ότι κρατούσε και τα δύο κινητά της ταυτόχρονα. Επειδή δεν θεωρούσα σωστό να περνάει τόσο χρόνο στο κινητό, αυθόρμητα της τα πήρα από τα χέρια και τα δύο. Τότε η μικρή τρελάθηκε και ήρθε και κλείδωσε τα κινητά. Άρχισε να τρέμει και να κλαίει. Εκεί κατάλαβα ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό που θέλει να κρύψει, αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου στο τι θα έβλεπα», υπογράμμισε η θεία της 12χρονης.

«Μετά από δύο ώρες την έπεισα να μου τα ξεκλειδώσει. Πήρα το ένα κινητό και άρχισα να το ψάχνω. Με αυτό που αντίκρισα σοκαρίστηκα. Είδα ότι συνομιλούσε με έναν “Ηλία Μίχο”, ο οποίος της έλεγε αισχρά πράγματα, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία υπήρχαν και γυμνά βίντεο και φωτογραφίες της ανιψιάς μου. Είχε πάθει σοκ που ανακάλυψα όλα αυτά. Τη ρωτούσα, αλλά δεν είχε δύναμη να μου απαντήσει σε τίποτα και έτσι εγώ δεν την πίεσα παραπάνω», επεσήμανε.

«Το ίδιο βράδυ κάλεσα στο “Χαμόγελο του Παιδιού” να με συμβουλεύσουν πώς πρέπει να χειριστώ το θέμα σωστά. Συγχρόνως ενημέρωσα τους γονείς και τους είπα ότι έπρεπε άμεσα να κάνουν καταγγελία, αλλά επειδή ήταν αργά το βράδυ πήγαν στο τμήμα και απευθύνθηκαν πάλι στην Αστυνομία την αμέσως επόμενη ημέρα. Το επόμενο πρωινό αποφάσισα να ακολουθήσω τις συμβουλές των ψυχολόγων του ”Χαμόγελου του Παιδιού” και συμπεριφερόμουν όσο μπορούσα, γιατί ήμουν ακόμα πολύ ταραγμένη, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Τα κινητά που είχε η 12χρονη τα έχω κρατήσει», είπε στην κατάθεσή της η θεία του κοριτσιού.

«Επίσης έχω βγάλει φωτογραφίες από συνομιλίες που είχε η ανιψιά μου τόσο με τον ανωτέρω, όσο και με άλλα άγνωστα άτομα, με τα οποία όπως φαίνεται έχει συνευρεθεί ερωτικά… Θέλω να βρεθούν όλοι όσοι έχουν πειράξει την ανιψιά μου και να τιμωρηθούν. Τίποτε άλλο δεν έχω να σας πω», ανέφερε κλείνοντας.




Γείτονες Μίχου: «Μπαινόβγαιναν παιδιά στο μαγαζί του»

Την ίδια ώρα, γείτονες που γνώριζαν τον κατηγορούμενο, σκιαγραφούν με μελανά χρώματα το προφίλ του ανθρώπου, που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο παιδί στον Κολωνό.

«Εγώ κάποτε είχα προσφερθεί να βαφτίσω το παιδί. Ήταν στοργική μητέρα. Ο πατέρας τα λεφτά που έδινε η γειτονιά να μεγαλώνουν τα παιδιά τα έτρωγε στα ναρκωτικά και τον τζόγο. Ήταν μια κακουχία. Εγώ νομίζω ότι τα παιδιά πέσανε θύματα εκμετάλλευσης», περιγράφει φίλος της οικογένειας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ο άνδρας γνώριζε τη μητέρα της 12χρονης, αλλά και τον πατέρα της. Τον κατηγορεί όπως λέει ότι με τη στάση του ευθύνεται για το που κατέληξε η οικογένεια. «Έχει κατακλέψει όλη την πολυκατοικία. Τα έχει κάνει όλα. Με το σαδιστικό του χαρακτήρα μέσα στο σπίτι ώθησε πάρα πολλά πράγματα στο να συμβούν όπως γίνανε», τονίζει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, κάτοικος της περιοχής υποστήριξε πως δεν έβλεπε μόνο τον Ηλία Μίχο με το δεύτερο άτομο στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια, αλλά έβλεπε κοντά τους να βρίσκεται και ένα μικρό κοριτσάκι. «Έβλεπα ένα κοριτσάκι με μια τσάντα, σχολιαρόπαιδο το οποίο δεν ήταν διπλά τους, καθόταν λίγο πιο πέρα συνέχεια στο ίδιο σημείο. Όταν σταμάτησα να βλέπω το κοριτσάκι, σταμάτησα να βλέπω και τους δυο κυρίους αυτούς. Όταν είδα φωτογραφία και τον είδα σε φωτογραφίες που έβγαινε με άλλους, τον θυμήθηκα φατσικά», περιγράφει η αυτόπτης μάρτυρας.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This