Οσμή σκανδάλου στις μπίζνες του Ρουμπάτη

Η κτηματομεσιτική Druzy, με επικεφαλής τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, αγόρασε με παράνομη συναλλαγή νεοκλασικό στη ∆ιονυσίου Αρεοπαγίτου

Must Read

Με παράνομη συναλλαγή είχε αγοράσει η εταιρία Druzy Κτηματομεσιτική Α.Ε., στην οποία είναι σήμερα επικεφαλής ο πρώην τής ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, το νεοκλασικό παλάτι επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπως προκύπτει από ένα νέο εύρημα, που έχει στην κατοχή της η «δημοκρατία» και δεν είναι άλλο από το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας.

Πριν από λίγο καιρό, η εφημερίδα μας είχε δημοσιεύσει αναλυτικό ρεπορτάζ τόσο για την Druzy Κτηματομεσιτική Α.Ε., στην οποία υποτίθεται ότι συμμετέχουν συμφέροντα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), όσο και για το συγκεκριμένο πενταώροφο νεοκλασικό κτίριο στην ιστορική Πλάκα, που αγγίζει τα 3.000 τ.μ. στο σύνολό του.

Το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» στις 9/9/2022

Όπως είχαμε αναφέρει, η Druzy Κτηματομεσιτική Α.Ε. ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2019, δηλαδή πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές και θεωρητικά στο διοικητικό της συμβούλιο συμμετέχουν ως μέλη άτομα που βρίσκονται στο περιβάλλον του σεΐχη των ΗΕΑ Ταχνούν Μπιν Ζαΐντ Αλ Νάιαν, ο οποίος είναι και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του.

Αλαλούμ

Το μετοχικό κεφάλαιο, ύψους 20.600.000 ευρώ, προήλθε από την εταιρία Alfaj Propco holding RSC LTD, με έδρα το Αμπού Ντάμπι, η οποία είναι και ο μοναδικός μέτοχος της Druzy ενώ αρχικά ως πρόεδρος εμφανιζόταν ένας Πέτρος Φλουράκης. Για την Alfaj δεν μπορέσαμε να βρούμε πληροφορίες σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης τοποθετήθηκε πρόεδρος στην Druzy τον Ιανουάριο του 2020 και παράλληλα, διευθύνουσα σύμβουλος η σύζυγός του Μαρία Σάββα.

Το νεοκλασικό «φιλέτο», που βρίσκεται στη συμβολή της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 9 και Μακρυγιάννη 1, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ανήκε πριν από την αγορά στον κάποτε τρανό μεγαλοεπενδυτή Ιωάννη Τζιβέλη, ο οποίος το αγόρασε το 1979. Η οικονομική κατάρρευση του επιχειρηματία είχε ως αποτέλεσμα, το 2017, το ακίνητο να βγει για πρώτη φορά σε πλειστηριασμό με αρχική τιμή 40.000.000 ευρώ.

Ύστερα από σειρά άγονων πλειστηριασμών, στο πλάνο εμφανίζεται η Druzy ως αγοράστρια εταιρία, τον Αύγουστο του 2019, δηλαδή μόλις έναν μήνα μετά τη σύστασή της και λίγους μήνες πριν φανεί ο Γιάννης Ρουμπάτης ως πρόεδρος, για να το αγοράσει στην εξευτελιστική τιμή των 6.500.000 ευρώ. Αλλά αυτό δεν είναι το βασικό παράδοξο.

Το συμφωνητικό που συνέταξε συμβολαιογράφος των Αθηνών, το οποίο, όπως αναφέραμε, βρίσκεται στην κατοχή της «δημοκρατίας», αναγράφει απροκάλυπτα πως η αγοραπωλησία έγινε και με μετρητά, που άγγιξαν τα 400.000 ευρώ, κάτι που βεβαίως είναι παράνομο.

Τίτλους κτήσης στο ακίνητο είχαν ο Ιωάννης Τζιβέλης, η σύζυγός του Μαρία Τζιβέλη, οι δύο κόρες τους και η εταιρία τους MITICA PROPERTIES A.E. H κατανομή των χρημάτων, όπως ακριβώς αναφέρεται στο συμβόλαιο, έγινε ως εξής:

  • Ο Ιωάννης Τζιβέλης έλαβε 288.000 ευρώ μέσω τραπεζικής επιταγής και 100.000 ευρώ μετρητά.
  • Η Μαρία Τζιβέλη έλαβε 338.000 ευρώ μέσω επιταγής και 100.000 ευρώ μετρητά.
  • Η μία κόρη έλαβε 1.338.000 ευρώ μέσω τραπεζικής και 100.000 ευρώ μετρητά και
  • η δεύτερη κόρη έλαβε 1.036.000 ευρώ με επιταγή κι άλλα 100.000 ευρώ μετρητά.

Μετοχικό κεφάλαιο

Κατά διαβολική σύμπτωση, τον Δεκέμβριο του 2019 η Druzy, ανακοινώνει πως, ύστερα από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας μειώνεται κατά το ποσό των 400.000 ευρώ, το οποίο αποδίδεται σε μετρητά στον μοναδικό μέτοχο της εταιρίας, δηλαδή την Alfaj. Δεν αναφέρει κάτι για μετρητά που δόθηκαν στην οικογένεια Τζιβέλη, αν και το ποσό συμπίπτει. Άραγε τυχαία; 

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ακόμη πιο περίεργα

Αντί η Druzy να πληρώσει 3.100.000 ευρώ στη MITICA PROPERTIES A.E. για το μερίδιό της στο ακίνητο, της δίνει, αντί για χρήματα, 1.458.147 μετοχές από μια θυγατρική της εταιρία με τίτλο AVALA Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Απόκτησης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, την οποία είχε δημιουργήσει έναν μήνα πριν από την αγοραπωλησία. Μάλιστα, ενώ o αρχικός αριθμός μετοχών της AVALA ήταν 1.600.000, λίγες μέρες πριν από την αγορά του ακινήτου κάνει μείωση μετοχικού κεφαλαίου και μειώνει τις μετοχές σε 1.459.753, δηλαδή ακριβώς όσες παίρνει η εταιρία του Τζιβέλη, που γίνεται έτσι ο μοναδικός μέτοχος της AVALA.

 Η θυγατρική της DRUZY και το μυστήριο της αδειοδότησής της – Η άφαντη από τη λίστα της ΤτΕ AVALA και τα δάνεια του Τζιβέλη

Η AVALA δημιουργήθηκε από την Druzy στις 22 Ιουλίου 2019, δηλαδή λίγες μέρες μετά τη σύσταση της ίδιας της Druzy, με εταιρικό σκοπό «την απόκτηση απαιτήσεων από δάνεια ή και πιστώσεις που έχουν χορηγηθεί από πιστωτικά ή και χρηματοδοτικά ιδρύματα».

Βεβαίως, σύμφωνα με τον ν. 4354/2015, οι εταιρίες αυτές πρέπει να αδειοδοτούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) με ειδική άδεια που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ. Ωστόσο, η AVALA ούτε βρίσκεται στη λίστα με τις αδειοδοτημένες από την ΤτΕ εταιρίες ούτε δημοσιεύτηκε ποτέ σε ΦΕΚ η άδειά της.

Άρα θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για εταιρία απαιτήσεων «βιτρίνα».

Μάλιστα, λίγους μήνες αργότερα, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AVALA αναλαμβάνει η Μαρία Τζιβέλη και, έναν χρόνο αργότερα, αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τζιβέλης. Τον Ιανουάριο του 2020 εμφανίζεται πια και ο Γιάννης Ρουμπάτης, ως πρόεδρος της Druzy.

  • Γιατί η Druzy δημιούργησε μια εταιρία απαιτήσεων λίγο πριν αγοράσει το ακίνητο;
  • Γιατί την πούλησε στη συνέχεια στην εταιρία MITICA, που ανήκει στην οικογένεια Τζιβέλη;
  • Αλήθεια, τι έγινε με τις απαιτήσεις των δανείων που είχε η τράπεζα από τις επιχειρήσεις της οικογένειας Τζιβέλη;
  • Υπάρχει περίπτωση να πέρασαν οι απαιτήσεις της τράπεζας στη μη αδειοδοτημένη AVALA, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Τζιβέλης να χρωστά σήμερα στον… εαυτό του;

Τα ανεξήγητα έξοδα και η εταιρεία «κομήτης»

Αξιοπερίεργο είναι επίσης ότι, με το «καλημέρα» της ίδρυσης της Druzy, δηλαδή το 2019, δηλώνονται 12.005.154,62 ευρώ ανεξήγητα έξοδα διοίκησης, παρά το γεγονός πως η εταιρία δεν είχε ακόμη κάποια άλλη δραστηριότητα εκτός από την αγορά του κτιρίου. Πού δόθηκαν αυτά τα χρήματα;

Πάντως, δύο μέρες μετά την ίδρυση της Druzy δημιουργείται στην Κύπρο η εταιρία Wilga Holdings Limited, στην οποία μέτοχοι είναι ο Γιάννης Ρουμπάτης και η σύζυγός του. Ο λόγος δημιουργίας, άγνωστος.

Τον περασμένο Μάιο εστάλη στο κυπριακό μητρώο εταιριών επιστολή για διαγραφή της συγκεκριμένης εταιρίας. Ολοκλήρωσε η εταιρία του κ. Ρουμπάτη στην Κύπρο τον σκοπό της; Ποιος ήταν αυτός; Και γιατί ιδρύθηκε παράλληλα με την Druzy;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This