Στα «κάγκελα» οι έμποροι για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή!

Καταγγέλλουν απαράδεκτη τροπολογία-δώρο μόνο σε ορισμένες επιχειρήσεις και χώρους λιανικής

Must Read

Την έκρηξη του εμπορικού κόσμου προκάλεσε η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή.

Σε κοινή τους ανακοίνωση ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ τονίζουν ότι η απόφαση αυτή αιφνιδιάζει τους μικρούς επιχειρηματίες και τους εργαζομένους τους, προκαλώντας αχρείαστη αναστάτωση στην αγορά. Κάνουν λόγο για απαράδεκτη τροπολογία-δώρο μόνο σε ορισμένες επιχειρήσεις και χώρους λιανικής, και καλούν την ηγεσία του υπουργείου να την αποσύρει άμεσα. «Είναι προφανές πως η παρέμβαση αυτή της κυβέρνησης δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υπέρ λίγων μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες επεδίωξαν αυτή την εξέλιξη διότι έχουν την οικονομική δυνατότητα αφενός να λειτουργήσουν την ερχόμενη Κυριακή, αφετέρου να διαφημίσουν άμεσα προς το καταναλωτικό κοινό ότι θα είναι ανοιχτές. Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετές προωθητικές ενέργειες μεγάλων εμπορικών αλυσίδων για τις 6 Νοεμβρίου ξεκίνησαν ήδη, προτού καν ψηφιστεί από τη Βουλή η εν λόγω τροπολογία» αναφέρουν οι δύο συνομοσπονδίες.

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ υπογραμμίζουν ότι η τροπολογία αυτή ανοίγει μια επικίνδυνη «κερκόπορτα» στο συμφωνημένο καθεστώς κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, η οποία θα μπορεί να «ρυθμίζεται» με αιφνιδιαστικές αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού Ανάπτυξης, ακόμη και αν δεν απηχούν τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των εμπορικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η ρύθμιση γίνεται μετά την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, στη διάρκεια των οποίων επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Πρόκειται για μεταβατική ρύθμιση μέχρι την εφαρμογή νέου πλαισίου για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που θα τεθεί σε διαβούλευση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This