Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 14χρονου που σκότωσε τον αδερφό του στη Μάνδρα

Ελεύθερος ο πατέρας

Must Read

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας στον 14χρονο από τη Μάνδρα που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του την Πέμπτη.

Ο 14χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή ενηλίκων, ενώ υποστηρίζει ότι ο θάνατος του αδερφού του οφείλεται σε ατύχημα και όχι σε πρόθεση να τον βλάψει.

Διαβάστε επίσης: «Τον σκότωσα κατά λάθος» λέει ο 14χρονος που πυροβόλησε τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα




Ελεύθερος ο πατέρας

Ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος και θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθει αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Διαβάστε επίσης: Ο 14χρονος σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα – Τα ομολόγησε όλα

Το χρονικό της τραγωδίας

Το απόγευμα της Πέμπτης ο 17χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τη στάνη που είχε πάει με τον 14χρονο αδερφό του για να μαζέψουν τα πρόβατα που έχει η οικογένειά τους.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο 14χρονος είχε επιστρέψει στο σπίτι του και είχε αναφέρει στους γονείς του ότι χάθηκε μέσα στο δάσος και δεν μπορούσε να εντοπίσει τον μεγαλύτερο αδερφό του. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Ο άτυχος 17χρονος είχε χτυπηθεί από καραμπίνα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ σε κοντινή απόσταση από το άψυχο κορμί του εντοπίστηκαν και δύο φυσίγγια. Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες των αστυνομικών στράφηκαν προς τον 14χρονο.

Παρόλα αυτά στην πρώτη κατάθεσή του ο ανήλικος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν ήταν αυτός που πυροβόλησε τον 17χρονο αδερφό του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής όμως, ο 14χρονος κλήθηκε μαζί με τον πατέρα του από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ. Εκεί παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τον αδερφό του, ενώ ο πατέρας των παιδιών κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.




Διαβάστε επίσης: Έγκλημα στην Μάνδρα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 14χρονος – Οι καταγγελίες για κακοποίηση 

Στο μεταξύ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γνωστοποίησε πως στο παρελθόν είχε δεχθεί ανώνυμες καταγγελίες που ανέφεραν πως τα παιδιά της οικογένειας παραμελούνται, κακοποιούνται και δεν πηγαίνουν σχολείο. Παρόλα αυτά οι συνθήκες που επικρατούσαν στο σπίτι της οικογένειας φαίνεται ότι δεν είχαν ερευνηθεί όπως έπρεπε.

Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν, πως 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.

19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

● Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη

● Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

● Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.

● Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.

● Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.

● Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This