Χειροπέδες σε συμμορία δύο ατόμων που λήστευαν ηλικιωμένες στην δυτική Αττική

Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις ληστειών

Must Read

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν ένας 19χρονος και ένας 47χρονος οι οποίοι είχαν δημιουργήσει συμμορία που είχε βάλει στόχο ηλικιωμένες γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής τις οποίες προσέγγιζε με σκοπό να τις ληστέψει. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι δύο δράστες συνελήφθησαν στους Αγίους Αναργύρους έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών , για σύσταση συμμορίας που διέπραττε ληστείες κατ΄ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων ληστειών, κατά κύριο λόγο σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών που κινούνταν πεζές σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, μετά από διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι.

Οι κατηγορούμενοι κινούνταν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο και αναζητούσαν τα υποψήφια θύματα τους, εστιάζοντας κατά βάση σε ηλικιωμένες γυναίκες, την ώρα που μετέβαιναν είτε σε λαϊκές αγορές, είτε σε εκκλησίες. Αφού εντόπιζαν τα θύματα τους και έκριναν ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, δηλαδή ότι δεν υπήρχαν κοντά άλλα άτομα ή ότι βρίσκονταν σε συνοικιακό δρόμο λήστευαν τα θύματα τους αφαιρώντας τους με χρήση σωματικής βίας τις χρυσές αλυσίδες με σταυρό που φορούσαν στο λαιμό τους.

Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως ο 19χρονος είχε το ρόλο του «επιχειρησιακού» δράστη που θα άρπαζε με βιαιότητα τις αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τα θύματα, ενώ ο 47χρονος είχε επιφορτιστεί με το ρόλο του οδηγού του επίμαχου οχήματος, του επιτηρητή του πεδίου δράσης, ώστε να είναι έτοιμος να επέμβει και να διασφαλίσει τη διαφυγή τους.

Πέραν της οργάνωσης τους για την επίτευξη από κοινού των ανωτέρω ληστειών, οι κατηγορούμενοι συνδέονταν και με συγγενική σχέση.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις ληστειών.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την διαλεύκανση και άλλων αξιόποινων πράξεων, συνεχίζεται.

Δείτε επίσης Σοκαριστικό βίντεο: Νεαρός στο Ίλιον ληστεύει ηλικιωμένη και την σωριάζει στο δρόμο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This