Φονικό στη Μάνδρα: «Πήγε να τρομάξει το γουρούνι και το όπλο πυροβόλησε μόνο του» υποστηρίζει ο 14χρονος

Ο καθ' ομολογίαν δράστης παραμένει στη ΓΑΔΑ μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα απολογηθεί στην ανακρίτρια

Must Read

Ο 14χρονος επιμένει πως σκότωσε «κατά λάθος» τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα, με τον οποίο είχαν πάει παρέα την περασμένη Πέμπτη να κυνηγήσουν ένα αγριογούρουνο, υποστηρίζοντας πως «το όπλο πυροβόλησε μόνο του»!

Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωσε τα όσα αποκάλυψε ο συνήγορος του 14χρονου θύτη, μιλώντας στο MEGA, το όπλο που προκάλεσε τον θάνατο του 17χρονου, το είχε βρει το ίδιο το θύμα μέσα σε ένα σεντούκι, στο μαντρί κοντά στον τόπο της τραγωδίας, εκεί όπου το είχε κρυμμένο ο πατέρας της πολυμελούς οικογένειας. «Το είχε αφήσει εκεί, ήταν χαλασμένο, χωρίς σφαίρες. Βρήκε μια σφαίρα στο δάσος και πήγε να κυνηγήσει το αγριογούρουνο», είπε ο δικηγόρος, υποστηρίζοντας πως ο 17χρονος το πήρε στα κρυφά.

Κάπως, έτσι το μοιραίο όπλο βρέθηκε κάποια στιγμή στα χέρια του 14χρονου αδερφού του, ενώ κυνηγούσαν το αγριογούρουνο. «Πήγαμε να παίξουμε κυνήγι. Ο Φώτης (σ.σ. ο 17χρονος) πήγε να τρομάξει το γουρούνι κι όταν βγήκαμε μαζί, το όπλο πυροβόλησε μόνο του», είπε ο 14χρονος στο πλαίσιο της ομολογίας του κατά την προανάκριση στη ΓΑΔΑ. Μετά την ομολογία του, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, με τον ανήλικο να είναι πλέον, αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. «Η μεταβολή της κατηγορίας σε αμέλεια θα δημιουργούσε δυσχέρεια στις περαιτέρω έρευνες στο δικαστήριο», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση

Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και η παραμέληση ανηλίκων, όπως και η παράνομη οπλοκατοχή σε βάρος του πατέρα. Αξίζει, επίσης να σημειωθεί πως η οικογένεια των δύο αδελφών πριν από περίπου 12 μήνες βρέθηκε στο στόχαστρο καταγγελιών για κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών, που έγιναν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Πριν από κάμποσα χρόνια, εξάλλου, είχε θρηνήσει και ένα ακόμη από τα εννέα παιδιά της, το οποίο πέθανε από ατύχημα σε τζάκι.

Αν και χαρακτηρίζει τις εν λόγω καταγγελίες ανυπόστατες, ο συνήγορος του 14χρονου  αποκάλυψε πως έχει γίνει αιφνιδιαστικός έλεγχος από κοινωνική λειτουργό στο σπίτι της οικογένειας περισσότερες από 10 φορές και έχει κριθεί σκόπιμο για τους γονείς να ακολουθήσουν πρόγραμμα συμβουλευτικής από ειδικούς. Όσον αφορά στον 14χρονο, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κράτηση στο τμήμα ανηλίκων της ΓΑΔΑ, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα να επισπευσθεί η διαδικασία, και θα οδηγηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην ανακρίτρια.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This