Νέες αοριστολογίες του Αθανασίου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο πρώην εισαγγελέας παραδέχτηκε σειρά επαφών και κοινωνικών συναναστροφών με τον Παπαγγελόπουλο!

Must Read

Με αντιφάσεις συνεχίστηκε η κατάθεση του πρώην εισαγγελέα Οικονομικών Υποθέσεων Παναγιώτη Αθανασίου στη χθεσινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, στο οποίο εξετάζονται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Από την Εμμανουέλα Τσουδερού – [email protected]

Ο πρώην εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου παραδέχτηκε σειρά επαφών και κοινωνικών συναναστροφών με τον κ. Παπαγγελόπουλο και μάλιστα την περίοδο για την οποία κατηγορεί τον πρώην υπουργό για παρέμβαση στο έργο του μέσα από υποτιθέμενες πιέσεις σε υποθέσεις. Ερωτώμενος, μάλιστα, γιατί συνέχιζε να τον βλέπει την περίοδο που ισχυρίζεται ότι δεχόταν πιέσεις, ο κ. Αθανασίου απάντησε αόριστα πως δεν ήθελε να κοντραριστεί μαζί του και πως τον αγνοούσε προκειμένου να κάνει τη δουλειά του.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε αποκαλύψει στο Ειδικό Δικαστήριο πως και με την Ελένη Ράικου, προκάτοχο της Ελένης Τουλουπάκη στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, η οποία επίσης τον κατηγορεί για παρεμβάσεις, είχαν κοινωνικές σχέσεις μέσα από αλλεπάλληλες οικογενειακές εξόδους.

Η προσπάθεια, πάντως, του κ. Αθανασίου να πείσει πως οι σχέσεις του πρώην υπουργού με την κυρία Τουλουπάκη ήταν στενές και ότι ο πρώην υπουργός παρενέβαινε σε εισαγγελικούς λειτουργούς έπεσε στο κενό, αφού η επιχειρηματολογία του βασίστηκε στην «αίσθησή» του. Συγκεκριμένα, είπε πως «μιλούσε αρκετές φορές στις συσκέψεις ο κ. Παπαγγελόπουλος με την κυρία Τουλουπάκη […] στο τηλέφωνο. […] Δεν ξέρω τι λέγανε. Αλλά παρέμβαση δεν είχα δει, όχι». Ενώ σε ερώτηση ενός εκ των συνηγόρων της πρώην εισαγγελέως για το τι άλλο τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι είχαν στενές σχέσεις, απάντησε: «Δεν έχω κάποιο άλλο στοιχείο. Εχω την αίσθηση ότι υπάρχει ομάδα προσώπων με ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Οπως ήταν φυσικό, στη συνέχεια σχολιάστηκε από τους συνηγόρους του κ. Παπαγγελόπουλου το γεγονός πως οι τότε αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Καλούδης μετακινήθηκαν στην Οικονομική Εισαγγελία με πρωτοβουλία του κ. Αθανασίου και χωρίς καμία υπόδειξη, όπως είπε και ο ίδιος, από τον πρώην υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως στο πλαίσιο της «λίστας Λαγκάρντ» οι παραπάνω εισαγγελείς είχαν μεταβεί με εντολή του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου στο Παρίσι προκειμένου να συναντήσουν τον Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος είχε παραδώσει τη συγκεκριμένη λίστα στις γαλλικές Αρχές. Το ταξίδι αυτό είχε σχολιαστεί αρνητικά από τον κ. Αθανασίου, με την επιχειρηματολογία, αφενός, πως δεν είχαν ενημερώσει τον προϊστάμενό τους, δηλαδή την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και, αφετέρου, πως η κατάθεση του Φαλτσιανί δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις Αρχές.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση παρουσιάστηκε από τους συνηγόρους το παράδοξο αυτής της τοποθέτησης του κ. Αθανασίου, αφού λίγους μήνες αργότερα ο ίδιος έστειλε ξανά στη Γαλλία τους ίδιους εισαγγελείς για να πάρουν κατάθεση από τον Φαλτσιανί. Στις ερωτήσεις, μάλιστα, των συνηγόρων, που αποκάλυπταν πως για το ταξίδι γνώριζε μία σειρά αρμοδίων, ο κ. Αθανασίου δεν μπορούσε να απαντήσει, προκαλώντας τον σχολιασμό πως μάλλον το θεωρούσε μυστικό επειδή απλά δεν το είχε μάθει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This