Η ακρίβεια σαρώνει τα ελληνικά νοικοκυριά και η κυβέρνηση επιμένει στον «δράκο» του… καλαθιού!

24% πάνω το γάλα, 68% το φυσικό αέριο - Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές μέσα σε έναν χρόνο

Must Read

Με «σπασμένα φρένα» τρέχει η κούρσα των τιμών σε βασικά είδη και τρόφιμα, και οι καταναλωτές βιώνουν τον εφιάλτη των ανατιμήσεων καθημερινά.

Τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών έχουν έρθει αντιμέτωπα με τον εφιάλτη της οικονομικής κρίσης, και η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Δυσοίωνο προμηνύεται το μέλλον τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη με τον πληθωρισμό να έπεσε αισθητά τον Οκτώβριο ωστόσο, βασικά προϊόντα να σημειώνουν ραγδαία αύξηση. Το πολυδιαφημιζόμενο καλάθι της νοικοκυράς δεν φαίνεται να συνεισφέρει ουσιαστικά στον οικογενειακό προϋπολογισμό που καθημερινά «εκτροχιάζεται».

«Γονατίζουν» τα νοικοκυριά

Οι τιμές στα γαλακτοκομικά και τα αυγά από τον περσινό Οκτώβριο μέχρι φέτος αυξήθηκαν κατά 24,2%, στο ψωμί και τα δημητριακά κατά 19,3%, ενώ στα έλαια κατά 16,6%. Στον τομέα της ενέργειας η κατάσταση είναι ακόμα πιο ζοφερή. Μέσα σε ένα έτος, το φυσικό αέριο εκτοξεύθηκε κατά 68,4% (και η τιμή του έχει υποχωρήσει κάπως το τελευταίο διάστημα), ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης είναι 20,8% πάνω. Αλλά και στις μεταφορές η κατάσταση είναι εξίσου δραματική. Το κόστος μεταφοράς με ταξί έχει αυξηθεί κατά 32,9%, με αεροπλάνο κατά 30,6%. Ενώ με πλοίο 26,7%. Τα πακέτα διακοπών έχουν αυξηθεί κατά 12% ενώ οι τιμές σε ξενοδοχεία, μοτέλ έχουν μεταβληθεί κατά 20,2%.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This