Ο Κωστής Χατζηδάκης καμαρώνει ότι εκδίδει συντάξεις, αλλά τελικά μοιράζει ψίχουλα!

Η ακρίβεια «ληστεύει» τις αποδοχές των συνταξιούχων, ενώ όλο και μειώνονται αυτά που μπορούν να αγοράσουν τα περήφανα γηρατειά

Must Read

Η κοροϊδία με την απονομή συντάξεων δεν έχει προηγούμενο. Η κυβέρνηση «παλεύει» με τους δαίμονές της, καθώς διατυμπανίζει ότι εκδίδονται σε μεγάλο βαθμό και αποδίδονται στους άμοιρους συνταξιούχους, αλλά κανείς δεν τούς λέει ότι καλούντα να επιβιώσουν με ψίχουλα.

Έχει ήδη εκδοθεί το 85%!

Οι συνταξιούχοι μιλούν για ένα φιάσκο που αφορά στην επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, και ο Κωστής Χατζηδάκης μιλά για μια «χρονιά ρεκόρ» (το 2022). Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την πορεία εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εργασίας, έγινε αναφορά στο μεγάλο επίτευγμα του ΕΦΚΑ, το οποίο είναι ότι «έχει ήδη εκδοθεί το 85% των συντάξεων με υποβολή αίτησης το 2022»! Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε επίσης ότι φέτος αναμένεται να είναι χρονιά ρεκόρ για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων. «Η προσπάθεια συνεχίζεται με την αποκλιμάκωση των επικουρικών συντάξεων, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

225.000 συντάξεις έναντι 123.000 το 2019 σημαίνει αύξηση 83%!

Αυτά τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα:

  • το 2022  θα είναι χρονιά ρεκόρ στην έκδοση των συντάξεων καθώς αναμένεται να ξεπεράσουν τις 280.000
  • μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν 470.000 συντάξεις
  • δηλαδή έγιναν συνταξιούχοι το 1/6 μέσα σε δύο χρόνια

«Επιτέλους η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις σύγχρονες χώρες που σέβονται τον πολίτη. Ήταν πολύς ο δρόμος και όλα έγιναν με 900 λιγότερους υπαλλήλους, αλλά προωθούμε προσλήψεις», πρόσθεσε ο Κώστας Χατζηδάκης. «Ήξερα ότι είναι δύσκολο, δεν φανταζόμουν ότι ήταν τόσο δύσκολο», πρόσθεσε και ευχαρίστησε τους προκάτοχους του. Τον Ιούλιο του 2019 είχαμε παραλάβει ένα εκατομμύριο πενηνταεννέα χιλιάδες διαφορετικές ασφαλιστικές εκκρεμότητες. Μόνος του ο ΕΦΚΑ είχε το 48% του συνόλου των παραπόνων της Δημόσιας Διοίκησης. Συναντήσαμε αντιδράσεις στον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ και στις συντάξεις fast track αλλά απέναντι στους εραστές της ακινησίας επιλέξαμε ξεκάθαρα τα εκατομμύρια ανυπεράσπιστων πολιτών. Προχωρήσαμε αποφασιστικά και δημιουργήθηκε ο ηλεκτρονικός Πύργος Ελέγχου και πλέον ο ΕΦΚΑ ξέρει σε πραγματικό χρόνο τι κάνει κάθε διεύθυνση και ποια είναι η παραγωγή του έργου, ενώ πλέον υπάρχουν και κίνητρα παραγωγικότητας στους υπαλλήλους», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This