Μετόχι Αχαΐας: Σκαθάρια κάνουν πρωτοφανή κατάληψη σε σπίτια!

Κανείς δεν ξέρει από που προέρχονται!

Must Read

Την ηρεμία τους έχουν χάσει εδώ και λίγες μέρες οι ένοικοι επτά σπιτιών στο χωριό Μετόχι της Αχαΐας καθώς ένα αρκετά μεγάλο πλήθος σκαθαριών έχουν κάνει μια πρωτοφανή κατάληψη στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με το thebest.gr, τα σκαθάρια έκαναν την εμφάνισή τους, πριν δυο ημέρες, στην πρώτη οικία που βρίσκεται κοντά στη λίμνη – έλος Λάμια της Στροφυλιάς και το χθες το βράδυ εντοπίστηκαν σε ακόμα επτά σπίτια!

Μάλιστα, όπως λέει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Κώστας Ταπεινός, τα έντομα «προχωρούν προς το χωριό του Μετοχίου πάρα πολύ γρήγορα, καταλαμβάνοντας ένα ένα τα σπίτια!».

Το αξιοπερίεργο είναι ότι τα σκαθάρια κάνουν την εμφάνισή τους και κινούνται κυρίως της απογευματινές ώρες, όταν πέφτει ο ήλιος. «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο, είναι ό,τι πιο περίεργο έχουμε συναντήσει» τονίζει ο κ. Ταπεινός. Επίσης, μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί από που προέρχονταιΕνημερωθήκαμε άμεσα, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε να συμβαίνει, ακολουθήσαμε την πορεία τους και οδηγηθήκαμε στη Λάμια, ωστόσο εκεί τα νερά είναι καθαρά και η λίμνη δεν είναι κοντά στα δέντρα της Στροφύλιας, έτσι δεν ξέρουμε τι είναι και από πού προέρχονται».

Όπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι του χωριού είναι αναστατωμένοι με το φαινόμενο, κυρίως επειδή αρκετές φορές τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούν για να τα διώξουν δεν επαρκούν!

Πάντως, ο. Ταπεινός λέει πως τα σκαθάρια δεν προκαλούν ζημιές ούτε στα σπίτια ούτε στις γύρω καλλιέργειες.

«Από την πρώτη στιγμή, ήρθαμε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας και αναμένουμε εντός της ημέρας, κλιμάκιο που θα εξετάσει το φαινόμενο για να μπορέσουμε να έχουμε απάντηση στο ερώτημα, από πού προέρχονται και στη συνέχεια να προχωρήσει η Περιφέρεια σε ψεκασμούς. Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις, το φαινόμενο εξαπλώνεται ταχύτατα»,τονίζει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This