«Φιάσκο» με τον ύποπτο για τρομοκρατία στην πτήση της Emirates – Από ένα e-mail ξεκίνησε ο πανικός

Ποιος «έδωσε» τον 35χρονο Τούρκο - Το αναξιόπιστο email που προκάλεσε συναγερμό

Must Read

Ο περιβόητος «ύποπτος» για τρομοκρατική επίθεση σε πτήσεις της Emirates το βράδυ της Πέμπτης, μετά την πληροφορία που έφτασε στην ΕΥΠ από την CIA, εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική. 

Πρόκειται για 35χρονο Τούρκο υπήκοο με αραβική καταγωγή, ο οποίος είχε ξεκινήσει διαδικασίες για να λάβει βίζα προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, όπου βρίσκονται και μέλη της οικογένειάς του. Όπως διαπιστώθηκε ο 35χρονος, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας από την Τουρκία, είχε κάνει αίτηση ασύλου και έχει λάβει άδεια παραμονής έως το 2025.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πανικός ξεκίνησε όταν η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έλαβε ένα e-mail από γνωστό πρόσωπο του 35χρονο, ο οποίος τον «έδειχνε» ως τρομοκράτη. Πιθανολογείται ότι αποστολέας ήταν ο συγκάτοικος του Τούρκου, ο οποίος για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, κατήγγειλε ότι ο 35χρονος ήταν έτοιμος να κάνει τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι αμερικανικές Αρχές ειδοποίησαν τις ελληνικές, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι η πληροφορία δεν είχε κριθεί ως απόλυτα αξιόπιστη, αλλά κρίθηκε απαραίτητο να γίνει έλεγχος.

Στο e-mail που εστάλη από άγνωστο πρόσωπο αναφέρεται ότι ο 35χρονος θεωρείται γκιουλενιστής και φανατικός ισλαμιστής και ότι είχε σκοπό να μπει στην πτήση για να ανατινάξει το αεροπλάνο. Το έγγραφο εστάλη στην ελληνική πλευρά (ΕΥΠ) με την επισήμανση ότι δεν θεωρείται κάτι σημαντικό.

Οι αρχές εντόπισαν τελικά τον 35χρονο Τούρκο στο… σπίτι του, ενώ μετά από έρευνα της αστυνομίας κρίθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να συλληφθεί γιατί είχε όλα τα νόμιμα έγγραφα και ο ίδιος δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση με προορισμό τη Νέα Υόρκη και επέστρεψαν στην Αθήνα φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο και σήμερα θα συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον 35χρονο

«Σε συνέχεια της από 10-11-2022 Ανακοίνωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο» καταλήγει στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.




Το χρονικό της υποθεσης

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά από πληροφορία που έφτασε από τις αμερικανικές αρχές για «ύποπτο» που πιθανόν να έχει επιβιβαστεί σε μία από δύο πτήσεις της Emirates. Η μια είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη και η άλλη το Ντουμπάι. Απευθείας δόθηκε εντολή να ακυρωθεί η απογείωση της πτήσης για Ντουμπάι, ενώ ο πιλότος του αεροσκάφους με προορισμό τη Νέα Υόρκη έλαβε εντολή να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Άμεσα απογειώθηκαν δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνόδευσαν το αεροπλάνο της Emirates.




Όταν έφτασε το αεροπλάνο κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και έκανε έλεγχο σε επιβάτες και αποσκευές, ωστόσο δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος στις πτήσεις για Νέα Υόρκη και Ντουμπάι θα συνεχιστεί και σήμερα.

Επιβάτης της Emirates: Δεν μας είχαν πει τον λόγο που επιστρέφουμε στην Αθήνα

Μιλώντας στο Open, ο Γιάννης Σπυριδάκης, επιβάτης της πτήσης ΕΚ209 περιέγραψε όσα συνέβησαν μέσα στο αεροσκάφος της Emirates. Όπως ανέφερε, το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, όταν τους ανακοινώθηκε ότι επιστρέφουν στην Αθήνα. Αρχικά οι επιβάτες θεωρούσαν ότι δεν άκουσαν καλά την ανακοίνωση του πιλότου, ωστόσο στη συνέχεια ενημερώθηκαν από το προσωπικό υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον εναέριο χώρο της Γαλλίας.

Όσον αφορά τα F-16 ο κ. Συπιδάκης είπε ότι δεν αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε συνοδεία στο αεροσκάφος τους. «Όχι, όχι. Λόγω και της περασμένης ώρας ήταν πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι υπήρχε συνοδεία» είπε και πρόσθεσε ότι οι επιβάτες ανησύχησαν όταν διαπίστωσαν ότι διεκόπη η σύνδεση του internet.

«Ιδιαίτερη αναστάτωση δεν υπήρξε, εννοώ να συνοδεύεται από φωνές, λιποθυμίες ή οτιδήποτε. Απλά άρχισε να υπάρχει ένα κλίμα περίεργο στην καμπίνα του αεροσκάφους. Αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει» δήλωσε ο επιβάτης και περιέγραψε την αγωνία των επιβατών μέχρι να προσγειωθούν στο Ελ. Βενιζέλος. Σημείωσε δε ότι όταν έφτασαν τους ανακοινώθηκε ότι αρχικά μπορούν να αποβιβαστούν μόνο όσοι είχαν επιβιβαστεί από την Αθήνα. Όταν κατέβηκαν από τον αεροπλάνο, έγινε έλεγχος στα διαβατήρια και τις αποσκευές των επιβατών. «Εμείς καθαρή εικόνα του περιστατικού είχαμε όταν ανοίξαμε τα κινητά μας και είχαμε internet».




Δείτε επίσης:

Το παρασκήνιο του πολύωρου θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με συνοδεία F16 σε κλειστό σχηματισμό επέστρεψε η «ύποπτη» πτήση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This