Το παρασκήνιο του πολύωρου θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»:

Τι συνέβη τελικά όταν η CIA ενημέρωσε για ύποπτο επιβάτη - Γιατί πέταξαν F-16 για να το συνοδεύσουν στην Αθήνα

Must Read

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τον συναγερμό που σήμανε για ύπαρξη ύποπτου επιβάτη σε πτήση της Emirates. Η CIA έδωσε σήμα για ύποπτο Άραβα επιβάτη και η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση. Υπήρχε πληροφορία για ύποπτο επιβάτη, Τούρκο υπήκοο. Με συνοδεία μαχητικών F-16 προσγειώθηκε το αεροπλάνο της Emirates.

Τι συνέβη τελικά με την πτήση-θρίλερ 

Ώρες αγωνίας έζησαν οι επιβάτες της πτήσης ΕΚ209 της Emirates που ήρθε από το Ντουμπάι στην Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Καθώς το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τη Μάλτα, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ενημέρωσαν ότι στο αεροσκάφος επιβαίνει αραβικής καταγωγής ύποπτο άτομο για τρομοκρατία. Αμέσως ο πιλότος ζήτησε από Γαλλία και Ιταλία να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους, ωστόσο οι δύο χώρες αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να λάβει την απόφαση να επιστρέψει στην Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τους επιβάτες, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες πως πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες. Μετά από λίγα λεπτά εντούτοις, από το παράθυρο του αεροσκάφους φαινόταν ξεκάθαρα πως ο πιλότος άδειαζε τα καύσιμα του αεροσκάφους, υπό το φόβο τρομοκρατικής ενέργειας.

 

 

Το αεροσκάφος δε στην επιστροφή του πετούσε μόνο από τη θάλασσα, σε περίπτωση που ο «τρομοκράτης» ενεργοποιείτο. Παράλληλα, υπήρχε και άλλη πτήση της Emirates προς Ντουμπάι, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε και το αεροπλάνο καθηλώθηκε στο έδαφος. Οι επιβάτες της πτήσης για Ντουμπάι, λίγο μετά την επιβίβασή τους (περίπου στις 18:00) και ενώ το αεροσκάφος είχε τροχοδρομήσει προς το διάδρομο απογείωσης ενημερώθηκαν από τον πιλότο για τεχνικό πρόβλημα. Έτσι το αεροσκάφος επέστρεψε στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» στις 22:00 το βράδυ. Οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί όλες τις αποσκευές τους, με τις Αρχές να τους περνούν έναν προς έναν από εξονυχιστικό έλεγχο.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που πραγματοποίησε σε έλεγχο στους επιβάτες και στο αεροσκάφος δεν εντόπισε τον ύποπτο άνδρα Αραβικής καταγωγής.

 

Η Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.

 






Διαβάστε ακόμα:

Με συνοδεία F16 σε κλειστό σχηματισμό επέστρεψε η «ύποπτη» πτήση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This