Με συνοδεία F16 σε κλειστό σχηματισμό επέστρεψε η «ύποπτη» πτήση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Άδειασε τα καύσιμά του το αεροσκάφος πριν την αναγκαστική προσγείωση - Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Must Read

Συνοδεία μαχητικών F-16 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος η δεύτερη πτήση της Emirates που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη, μετά τις πληροφορίες των ελληνικών Αρχών ότι επέβαινε στο αεροσκάφος ύποπτο άτομο. Τον έλεγχο του αεροσκάφους και των επιβατών ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.

Στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Δημήτρης Καμπουράκης μετέδωσε ότι το απόγευμα υπήρξε σήμα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που έλεγε ότι επιβάτης της πτήσης από Αθήνα για Νέα Υόρκη της Emirates, ήταν ύποπτος για τρομοκρατική ενέργεια.

Το δε Reuters ανέφερε πως το σήμα εστάλη από τη CIA. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Καμπουράκης, το σήμα ανέφερε συγκεκριμένα πως ο επιβάτης ήταν Τούρκος υπήκοος και ότι σχεδίαζε κάποια ενέργεια – όπως αεροπειρατεία- στην εν λόγω πτήση.

Όταν έφτασε το σήμα, η πτήση είχε ήδη απογειωθεί. Οι ελληνικές Αρχές ειδοποίησαν το αεροσκάφος, που άλλαξε πορεία και επέστρεψε, ενώ βρισκόταν πάνω από την Ιταλία. Να σημειωθεί ότι το πρωτόκολλο ορίζει πως το αεροσκάφος σε τέτοιες περιπτώσεις επιστρέφει στο αεροδρόμιο από όπου αναχώρησε.

Την δε εντολή για συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών την έδωσε το ΝΑΤΟ, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Καμπουράκης. Και έτσι τα F-16 συνόδεψαν το αεροσκάφος σε κλειστό σχηματισμό, ενώ υπήρχε διαρκώς ανοιχτή επικοινωνία με τον πιλότο το αεροσκάφους.




Τα στοιχεία που υπόπτου που έδωσαν οι αρχές – όνομα, φωτογραφία- από τον τακτικό έλεγχο που έγινε στο αεροδρόμιο για όσους επιβιβάστηκαν φαίνεται πως δεν ταυτοποιούνται με κάποιο επιβάτη.

Το δε αεροσκάφος κατά την επιστροφή του στην Αθήνα άδειασε τα καύσιμα του πριν προσγειωθεί, με επιβάτες να καταγράφουν την στιγμή.

https://www.youtube.com/watch?v=Ob-GTjheFq4&t=58s

Ο έλεγχος για την πτήση της ίδιας αεροπορικής εταιρείας προς Ντουμπάι, έγινε για τυπικούς λόγους και η πτήση αποχώρησε τελικά προς τον προορισμό της μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η ΕΛΑΣ για το περιστατικό, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και έχοντας ολοκληρώσει τους απαραίτητους ελέγχους σε επιβάτες και αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This